Matsalus õitsevad kullerkupud

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Kullerkupp. Foto: Marje Loide
Kullerkupp. Foto: Marje Loide

Matsalu külas Suur-Tammiku puisniidul on õitsema hakanud kullerkupud – mitte üks-kaks, vaid paarkümmend tükki. Botaanik ja loodusainete õpetaja Marje Loide ütles, et kullerkuppude sügisene õitsemine pole iseenesest haruldane, aga et veel 18. oktoobril on näha paarkümmend õit, on küll üllatav. „Loodus üllatab igal aastal,” ütles Loide.

Kevadlillede sügisese õidepuhkemise ühe selgitusena nimetas Loide seda, et selleks ajaks, kui juulis puisniitudel hein niidetakse, pole kõik kullerkupud jõudnud veel seemneid valmis. „Siis teevad nad sügise poole järgmise katse, et äkki kuidagi ikka õnnestub,” selgitas ta.

Teine selgitus võib Loide sõnul olla ka see, et tänavuse põua tõttu tekkis kullerkuppudel tunne, et nüüd on puhkeperiood käes: „Ja kui siis anti natuke vett ja tuli sooja, arvasid kullerkupud, et uus kevad on käes.”

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments