Lihula gümnaasiumi spordipoiss korraldas kergejõustikuvõistluse

Kuulitõukevõistlusest osavõtjad peale autasustamist. Foto: Anett Kumm
Kuulitõukevõistlusest osavõtjad peale autasustamist. Foto: Anett Kumm

Oktoobri keskpaik on tavaliselt aeg, kus noored hakkavad oma sportimist sisetingimustesse kolima.

Vähemalt on see nii olnud nendes koolides, kus puudub hilissügisel-talvel õues treenimise võimalus. Kuiv ja turvaline tartaankattega staadion kergejõustiklastele või kunstmurukattega jalgpalliväljak jalgpalluritele.

Lihulas toimus esmaspäeval aga väga tore ja ajalooline noorte kergejõustikuvõistlus. Lihula gümnaasiumi põhikooli viimase klassi õpilane Timmo Kaasik korraldas lastele ja noortele kuulitõukevõistluse. Nii hilja pole sellel staadionil veel kergejõustikuvõistlust peetud. Tegemist oli põhikooli lõpetamiseks valjaliku loovtööga. On eriline, et läbi ja lõhki spordipoiss võtab väga tähtsa tööna ette sellise, üsnagi keerulise ürituse.

Lihula gümnaasiumi kuulitõukevõistluse ettevalmistus oli tihe. Noormees mõtles läbi kogu võistluse, kattis auhinnalaua medalite, diplomite ja medalitega. Koos loovtöö praktilise töö juhendajaga valmistati ette täiesti uus kuulitõukesektor. Sügisesed vihmad olid tavasektori muutnud märjaks ja sopaseks. Kuid kõigega saadi kenasti valmis ja võistlus kulges väga hästi. Kuuliringi tuli kokku 19 tublit spordilast. Neile elasid kaasa mitmed kooli õpetajad ja võistlejate head sõbrad.

Lapsi võistles lausa kolmest koolist. Lisaks Lihula gümnaasiumi sportlastele, olid võistlustules spordilapsed ka Metsküla ja Kõmsi algkoolidest.

Eriline oli veel see, et elus esimest korda said päris väikesed aimu sellisest alast nagu kuulitõuge.
1.-3. klassi lapsed tõukasid 1 kg pehmet muna. 4.-6. klassidele oli tõukevahendi raskuseks juba 2 kilogrammi. Vanem grupp, 7.-9. klasside sportlased tõukasid vastavalt, neiud kolme ja noormehed neljakilost raudmuna.

Kõige nooremate, 1.-3. klasside tüdrukute arvestuses suutis 1 kilose palli kõige kaugemale tõugata Kertu Litau. Lihua gümnaasiumi 1. klassi õpilasele järgnes sama vana sporditüdruk Kõmsi algkoolist. Roosi-Ellen Reinmaa tõukas vaid 14 sentimeetrit vähem, saades kirja 4.54. Pronksmedali võttis võitja klassiõde Katriin Sildre 3.23-ga.

Sama vanade poiste hulgas tõukasid Lihula koolipoisid Marius Põld 9.45 ja Karl-Markus Kärp 8.10. August Reinmaa sai kirja 6.40 ja Leek Linnupõld 5.50. Esiduo õpib kolmandas klassis. August aga alles Kõmsi kooli esimeses ja Leek sama kooli teises klassis.

Keskmises vanusegrupis, 4.-6. klasside tütarlaste võistluses tõukas kahe kilose tõukevahendi kõige kaugemale Kirsi Kunz. Temale läks parimal katsel kirja tulemus 6.27. Kertu Kärp sai teisena kirja 6.08 ja Mia-Ann White 4.80. Kaks esimest õpivad Lihula gümnaasiumis, pronksitüdruk aga Metsküla algkoolis.

Poistest oli stardis üks sportlane. Väga mitmekülgne Lihula kooli spordipoiss Henry Kurnim tõukas tulemuseks 6.90.

Kõige vanemas vanusegrupis oli neidudest parim, hea kiirjooksjana tuntud Marleen Põld. Elu esimene kuulitõukevõistkus tõi tulemuseks 6.79.

Noormehi tuli aga selles vanuses starti koguni seitse Lihula gümnaasiumi spordimeest. Ja tegemist oli ülihuvitava jõuprooviga.

Stardis olid mitmed Läänemaa ja Pärnumaa noorte meistrivõistlustelt medali ja ka meistritiitleid noppinud noored.

Käesoleva aasta Pärnumaa noorte meister kuulitõukas, kui ka kettaheites Kevin Leemets oli parem ka kodukamaral. Neljakilone kuul lendas nüüd 10.50. Ken-Indrek Klimpuš kaoats talle teisena vaid 33 sentimeetrit. Pronksise autasu võitis Raimond Altman, tulemuseks 8.57.

Kohad kolmandast-kuuendani mahtusid aga ainult 23 sentimeetri sisse. Neljas oli Raikko Kanter 8.42, viies Andreas Tšorni 8.37 ja kuues Rasmus Neeme-8.34.

Pärast võistlust kogunesid kõik osalejad Lihula gümnaasiumi spordihoonesse. Pidulikul autasustamisel said premeeritud kõik võistlusest osavõtjad.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments