Mihkel Nestor: kiire kasv muudab majanduse struktuuri

Mihkel Nestor, SEB majandusanalüütik

Mihkel Nestor, SEB majandusanalüütik

Kuigi koroonakriisi puhkemisest on möödunud juba poolteist aastat, ei ole majandusalaste ennustuste tegemine muutunud lihtsamaks.

Hea on see, et senised prognoosid on järjepanu osutunud liialt konservatiivseks ja tegelikult on majanduse taastumine toimunud oluliselt kiiremini, kui alguses kardetud. Teisalt pole viirus hoolimata elanikkonna aina suuremast vaktsineeritusest kuhugi kadunud ja kellelgi pole praegu täit kindlust ütlemaks, kas ja milliseid piiranguid peavad riigid järgnevate kuude vältel taas kasutusele võtma.

Sellegipoolest on ühiskond ja majanduselu näidanud viimase pooleteise aasta jooksul hämmastavat kohanemisvõimet, mistõttu on peamine stsenaarium tugeva ja laiapõhjalise majanduskasvu jätkumine. Eesti jaoks kõige olulisema majanduspiirkonna euroala kasv küünib sel aastal seetõttu 4,6 protsendini. Peaaegu sama kiireks osutub majanduskasv ka järgmisel aastal, kui euroala sisemajanduse kogutoodang suureneb 4,3 protsendi võrra.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
uskmatu-toomas
2 aastat tagasi

Käib üks pidev hõiskamine majandus elavneb,majandus kasvab ,skt on väga kõrge aga raha ei jätku ?
Siit järeldus skt ja kogu pankiiride mula on ainult puru silma ajamiseks st.kui juba rahandusministeerium paneb arvutustes sadade miljonitega puusse ….. ?

jamps
2 aastat tagasi

pole ta midagi muutnud .. ikka kisate, et teenindajat ja kokka pole. kfc putkad on ka alles lahti ning mcdonaldsid ka alles reostavad … muust saastast rääkimata. lõppeks .. rohepööre, millest te kõik nagu kirikupapid jutlustate … millal alustate. ajakirjanduse põhimure on tagastuv pensioniraha … normaalsel riigil olnuks juba sobivad investeerimisettevõtted valmisolekus …