Läänlased tõid kergejõustiku Eesti meistrivõistlustelt kaks medalit

Kevin Sakson. Foto: Marko Mumm/EKJL
Kevin Sakson. Foto: Marko Mumm/EKJL

Tallinnas uhiuue Mondo rajakatte saanud Kadrioru staadionil peeti nädalavahetusel kergejõustiku Eesti meistrivõistlused.

Sellel aastal osales meistrivõistlustel 38 klubi, enam kui 300 atleediga. Nende seas ka Läänemaal sporditeed alustanud sportlased, kes praegu küll enam esimese koduklubi värve ei kaitse.

Kaks medalivõitu sai Audentese SK värvides võistelnud Kevin Sakson. USAs õppiv Haapsalu kergejõustikuklubis alustanud sportlane teenis hõbeda kettaheites ja kuulitõukes. „Tehnika pole veel korras ja sellepärast ei olnud tulemused kiita,” võttis noormees oma kaks võistlust kokku.

Kuulitõukes oli Saksoni tulemus 16.09 ja kettaheites 53.23. Mõlemal alal noppisid võidu riigi esinumbrid – kuulitõukes Jander Heil ja kettaheites Martin Kupper.

Medalile oli väga lähedal ka Lihulas sporditeed alustanud, praegu Niidupargi kergejõustikuklubi esindav Gertu Küttmann. Ta tegi kaasa kolmel alal ja võistles tõusvas joones. Esimesel alal, kettaheites tuli 39,44ga kaheksas koht. Vasaraheites tõi parima katse 50.89 kuuenda koha. Kuulitõukes oli Küttmann kolmanda tõukevooru tulemusega 13.71 viimase tõukeni medalivõidus kinni, aga viimases voorus tõukas Monica Vainola 13.88 ja meie sportlane lükati neljandaks.

Kaks Haapsalu KJK kasvandikku osalesid võistluses naiste 100 meetri tõkkejooksus ja kõrgushüppes.

Anna-Maria Vjazemski sai oma jooksus väga hea stardi, kuid jooksis kolmandasse tõkesse sisse ja oli sunnitud katkestama. Annabel Moor ületas naiste kõrgushüppes 1.60 ja oli sellega 12. kohal.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments