Läänemaal on koroonaviirusega nakatumine tõusnud

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Viimase kümne päevaga on Läänemaale lisandunud 11 koroonaviirusega nakatunut, kellest kolm ei ela Läänemaal.

Sellele eelnenud kümne päeva ehk 23. maist 1. juunini oli Läänemaal vaid kolm koroonaviirusega nakatunut. „Tõus on märgatav,” ütles terviseameti Lääne regiooni juht Kadri Juhkam.

Enamik Läänemaa nakatunutest elab Lääne-Nigula vallas. „Viimasel ajal on põhiliselt sinna tulnud,” ütles Juhkam.

Läänemaal elavast kaheksast nakatunust neli on saanud viiruse perekontakti kaudu, kahel juhul on nakkusallikas teadmata, üks on saanud viiruse töökohalt ja üks õppeasutusest. Noorim praegu Läänemaal haigestunu on 17-aastane ja vanim 56-aastane.

Läänemaal ühtegi koroonaviiruse kollet ei ole.

Samuti ei ole Läänemaal tuvastatud ühtegi India tüvega nakatunut. Juhkami sõnul levib see tüvi varasematest agressiivsemalt. „Meil on olnud juhtumeid, kus nakkusohtlik inimene on olnud ruumis, temaga ei ole kokkupuutud ja teine inimene on samasse ruumi minnes nakatunud,” rääkis Juhkam.

Juhkami sõnul on olukord kehvem aga Lääneranna vallas, kus viimase kümne päevaga on lisandunud 16 nakatunut, kellest 11 elab Lihulas, ülejäänud mujal vallas. Hetkel on Juhkami sõnul Läänerannas üks kuue nakatunuga kolle, kuid lisas, et koldeid võib veel juurde tulla, sest viirus on jõudnud kooli ja ühte ettevõttesse.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
rahvas
2 aastat tagasi

äkki vaktsineeriks end……

Käkre
2 aastat tagasi

Varsti me sureme kõik tänu tänasele valitsusele.

tuleb sõltumatult
2 aastat tagasi
Reply to  Käkre

EKRE vaitsemisega jääksimegi maa peale ilmasammasteks? Tänane valitsus on ok., mitte parim aga hea.

N60
2 aastat tagasi

Nii väikeste numbrite juures on muutused väiksemad, kui statistiline viga. Mõtle vaid – nakatumine tõusis 50 %, sest eile oli 1 ja täna 2 nakatunut! Jaburdus kuubis….

maestro
2 aastat tagasi

Viirus alustab pidu
veinijoomapeod, massid lippama,
turistid Indiast jms ööklubid lärmama.

ehk
2 aastat tagasi
Reply to  maestro

Paanikata. Kiirusta vaktsineerima.