Haapsalus tuli arheoloogilistel kaevamistel välja ehitusajalooline mõistatus

Arheoloog Anton Pärn Rüütli tänava kaevamistel. Foto: Arvo Tarmula
Arheoloog Anton Pärn Rüütli tänava kaevamistel. Foto: Arvo Tarmula

Haapsalus Rüütli tänava ääres mullu alanud ja tänavu kevadel jätkunud arheoloogilised kaevamised tõid maikuus välja nii Haapsalu kontekstis haruldasi keraamikaleide kui ka uue ehitusajaloolise mõistatuse, kirjutas ERR.

„Paljandus üks osa massiivsest piirdemüürist, mis on asunud linna põhjaküljel. Kas on tegemist kinnistumüüriga või on sellel müüril olnud ka mõni teine otstarve kaitserajatisena, on hetkel vara öelda,” rääkis arheoloog Anton Pärn.

Küsimusi tekitab selle lõigu massiivsus. Pärna sõnul võib rajatis pärineda 14. sajandist.

„See tõlgendamine seisab veel küll ees, aga iseenesest on tegemist väga unikaalse ja üllatava leiuga, mis on säilinud tänu sellele, et hilisemad müürid olid rajatud ühe varasema müüri peale,” ütles Pärn.

Rüütli tänaval on kaevamised lõpusirgel ja jõutud on linna ajaloo vanima perioodini ehk 13. sajandisse.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments