Ilmateenistus andis tormihoiatuse

Lääne Elu

info@le.ee

Torm Rohukülas. Foto: Urmas Lauri

Riigi ilmateenistus andis esimese astme tormihoiatuse, mis tähendab, et ilm võib teatud olukordades olla ohtlik.

Esmaspäeval tugevneb kirde- ja põhjatuul puhanguti 15-20, Ida-Eestis ja Pärnumaa rannikul puhanguti kuni 23 m/s. Õhtul läheb Ida- ja Kagu-Eestis sadu mitmel pool üle lumeks. Prognoositav lisanduv sajuhulk õhtuks Kagu-Eestis kuni 25 mm.

Läänemaal tugevneb täna hommikul kirde- ja põhjatuul puhanguti kuni 16, ennelõunal tuule tugevnemine jätkub puhanguti kuni 20 m/s.
Teisipäeva öösel on Lääne-Eestis vähese ja vahelduva pilvisusega sajuta ilm. Ida- ja Kagu-Eestis on pilvisem ning sajab vihma ja lörtsi, sekka võib tulla ka lund. Puhub loode- ja põhjatuul 3-8, Ida-Eestis 5-11, puhanguti 15 m/s. Öö hakul ulatuvad puhangud mandri kaguservas ja Peipsi ääres kuni 18 m/s. Pärast keskööd tuul pisut nõrgeneb. Õhutemperatuur on 0 kuni +5 kraadi. Teisipäeva päeval on vähese ja vahelduva pilvisusega ilm. Kohati võib sadada hoovihma. Puhub loode- ja põhjatuul 3-8, Ida-Eestis puhanguti kuni 14 m/s. Pärastlõunal puhub Lääne-Eesti saartel muutliku suunaga tuul 1-7 m/s. Sooja on 6-12 kraadi.

Kolmapäeva öösel on vähese ja vahelduva pilvisusega ilm. Vastu hommikut hakkab saartelt alates vihma sadama, sekka võib tulla ka lörtsi. Puhub ida- ja kagutuul 2-8, puhanguti 13 m/s. Saartel ja Liivi lahe ääres tugevneb pärast keskööd tuul 7-12, puhanguti kuni 17 m/s. Õhutemperatuur on -2 kuni +3, Lääne-Eestis paiguti kuni 5 kraadi. Kolmapäeva päeval on pilves, üksikute selgimistega ilm. Mitmel pool sajab vihma, ennelõunal paiguti ka lörtsi. Puhub lõuna- ja kagutuul 5-11, puhanguti 15, saartel puhanguti kuni 18 m/s. Õhutemperatuur tõuseb 6-11 kraadini.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments