Nõva kooli hakkas nõustama Janar Sõber

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Janar Sõber. Foto: Urmas Lauri
Janar Sõber. Urmas Lauri

Sellest nädalast nõustab Nõva kooli kunagine Lihula gümnaasiumi direktor Janar Sõber.

„Proovin toeks olla, nagu ma vähegi oskan ja suudan,” ütles Sõber Lääne Elule.

Sõber aitab korda teha Nõva kooli dokumendid, sh õppekava, kooli kodukorra jms, mis haridusministeeriumi hinnangul on nii korrast ära, et kool võib tegevusloast ilma jääda.

Aega kooli dokumendid korda teha on 1. septembrini. Ministeerium kontrollis kooli aasta tagasi ja seni dokumente korda saadud ei ole.

Sõber ütles, et tema hinnangul on haridusministeerium kontrollinud kooli ülipõhjalikult ja sügavuti. Tavaliselt seda nii süvitsi ei tehta.

„Soovitaks kõigil koolijuhtidel Nõva kooli ettekirjutustega tutvuda, kui tundub, et elu on väga mugavaks läinud,” ütles Sõber. „Koolijuhid haaraksid seda lugedes peast kinni, mis kõik ka nende koolis on valesti, ja asuksid palehigis tööle,” ütles Sõber.

Sõber juhtis seitse aastat Lihula kooli.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
hehh
2 aastat tagasi

“Sõber ütles, et tema hinnangul on haridusministeerium kontrollinud kooli ülipõhjalikult ja sügavuti. Tavaliselt seda nii süvitsi ei tehta.”
Ei tehtagi ja ka algul arvatavasti ei tulnud ministeerium nii põhjalikku kontrolli tegema. Kohapeal valitsev segadus ja korralagedus koos direktori lammutava lolluse ning äärmise ülbusega, lõi ka paljunäinud inspektorid ilmselt pahviks. Seepärast siis selline põhjalik “kaevamine”. Süüdlasi ei tule otsida ministeeriumist või kuskilt kaugemalt, kooli-ja vallajuhid peaksid hoolsalt peeglisse vaatama …

Vahi nalja
2 aastat tagasi

Millega siis tegeleb selle eest palka saav Nõva kooli direktor? Ebapädevus ju eeldab vallandamist ning kui inimene ei suuda oma põhilist tööülesannet täita aastate jooksul, ju oleks ammu aeg ta lahti lasta. Ütleme, et üks suurimaid probleeme on, et KOV võimuorganites on puudu mõistusest ja kompetentsusest. Valus värk, et kala hakkab mädanema peast, valija võiks ju hakata asju ka mõistma ning sügisel enne valimisurni sedeli laskmist mõtelda reaalsete tegude peale.

arusaadav
2 aastat tagasi
Reply to  Vahi nalja

Ja kes pani selle täiesti ebapädeva ja olematute juhiomadustega Kallase, kes nüüd vajab igas asjas nõustajat? See oli loomulikult Mikk Lõhmus. Ühinenud Kõlupead ruulivad.