Sule: haigestumine langeb praegu kõigis vanusegruppides

Koroonaproovi võtmine. Foto: Malle-Liisa Raigla
Koroonaproovi võtmine. Foto: Malle-Liisa Raigla

Esmaspäevane haiglaravi vajavate COVID-haigete rekordarv – 725 – jääbki loodetavasti rekordiks, positiivseks prognoosiks annab alust tõsiasi, et haigestumine väheneb korraga kõigis eagruppides, ütles intervjuus ERR-ile terviseameti hädaolukorra meditsiinijuht Urmas Sule.

„Prognoosid on sisse töötatud ja toimivad vea piirides hästi. Loodame, et see 725 jääbki kõige kõrgemaks numbriks. Kindel selles muidugi olla ei saa,“ lausus ta.

Sule sõnul pole ühe nädala tõusudest-langusest suurt järeldust võimalik teha, küll on positiivne see, et koroonasse haigestumine väheneb korraga kõigis vanusegruppides.

„Kui oleks mingis grupis tõus, näiteks noorte seas, siis see tähendaks omakorda hilisemat haigestumise tõusu vanemate hulgas. Kui langus on ühtlane, siis on põhjust loota, et üldine langus saab väljenduma ka haiglaravi vajamises,“ lausus Sule.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
arumaisaa
3 aastat tagasi

Nakatunute arv väheneb, haiglapatsientide arv kasvab. Arumaisaa.

Vabandage, aga
3 aastat tagasi
Reply to  arumaisaa

aasta jooksul on sellest väga palju räägitud. See on nii, SEST haiglasse satuvad inimesed mitte esimesel päeval, kui haigeks jäävad, vaid umbes nädala pärast.Kui “täna” on haiglasse jõudvate patsientide arv tõusuteel, on see viide sellele, et umbes nädal tagasi olid positiivsete testide arvud suured. See on veel mõnda aega nii.

Nakatunuid kuipalju.
3 aastat tagasi

Ojjeee langeb ikka sajaga kohe?