Maailma suurima fotokonkursi üks preemiatest tuli Haapsallu

Cristo Pihlamäe võidutöö

Mõni päev tagasi avaldati konkursi Sony World Photography Awards kümne eri kategooria võitjad. Looduse kategooria parimaks tunnistati haapsallase Cristo Pihlamäe foto jänesest, kes on keele suust välja pistnud.

„See jänes jooksis mulle ise ette,” rääkis fotograaf oma võidutöö kohta. Pihlamäe sõnul on foto tehtud Haapsalu ja Uuemõisa vahel, kus ta käis jäneseid mitmel päeval pildistamas.

Maailma ühele tuntumale fotokonkursile saatis Pihlamäe kaks pilti. Teine foto oli tema sõnul oravast, kellele tuul oli Elvise soengu pähe puhunud. „Valisin tegelikult kuue-seitsme oma lemmikfoto vahel, mida konkursile esitada,” lisas ta.

Cristo Pihlamäe töötab Soomes ehitusel ja pildistab hobi korras iga päev. „Soomes on linna- ja töömüra nii suur, et looduses käimine on minu jaoks puhkus ja rahu,” ütles ta. Peamiselt pildistabki Pihlamäe loodust ja linnavaateid. „Inimeste pildistamine pole minu jaoks,” ütles ta.

Konkursi Sony World Photography Awards looduskategooria võit on fotograafi esimene võit. „Konkursi reklaam jooksis mulle pidevalt sotsiaalmeedias ette ja nii otsustasingi osaleda,” ütles ta.

Konkursi kümne kategooria parimate seast valitakse aasta fotograaf, kelle nimi avaldatakse 15. aprillil. Võitjat premeeritakse 5000dollarise autasuga ja Sony fototehnikaga. „Muidugi on mul võidulootus, kui mu foto juba nii kaugele jõudis!” ütles Pihlamäe.

Konkursi Sony World Photography Awards parimate nimekirja valiti enam kui sada fotograafi üle maailma. Võitjad ja parimate nimistusse valitud pildid lähevad virtuaalsele näitusele, mida saab näha maailma fotograafia organisatsiooni kodulehelt.

Kategooriad, kuhu iga fotograaf võis esitada kuni kolm pilti, olid: arhitektuur, looming, elustiil, maastik, liikumine, loodus, objektid, portree, tänavafoto ja reisifoto. Võistluse parimaid fotosid näeb siit.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
rae
3 aastat tagasi

Palju, palju õnne! Foto on tõeliselt vahva.