Päästeteenistuse medali saavad Vahur Jerve ja Valdur Rohi

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Vatla vabatahtlik päästja Valdur Rohi saab päästeteenistuse medali. Urmas Lauri

Päästeteenistuse aumärgi saab tänavu kaks lõuna-läänlast Lihula komando päästja Vahur Jerve ja Vatla vabatahtlik päästja Valdur Rohi.

Nii Jerve kui ka Rohi saavad päästeteenistuse medali, mida antakse keerukatel päästetöödel üles näidatud vapruse eest, samuti teenete eest päästealal.

Kokku saab päästeteenistuselt aumärgi 123 inimest, kelle hulgas on päästeameti töötajaid, vabatahtlikke päästjaid kui ka päästeameti häid koostööpartnereid.

Tavapäraselt on aumärgid antud üle vabariigi aastapäeva ajal, kuid viiruse leviku tõttu teeb päästeamet aumärkide kavalerid teatavaks küll praegu, kuid aumärgid antakse üle suve hakul, kui olukord seda võimaldab.

Päästeamet tunnustab kahel korral aastas inimesi, kes on näidanud üles vaprust inimeste elu ja vara päästmisel või panustanud päästeala arengusse. Traditsiooniliselt antakse aumärke üle Eesti vabariigi sünnipäeva ajal veebruaris ja organiseeritud tuletõrje sünnipäeva ajal septembris. Päästeteenistuse aumärke on antud välja alates 1998. aastast.

„Aasta alguses tunnustame silmapaistvalt tublisid inimesi, kelle missioonitunne innustab tegutsema nii, et meil kõigil oleks Eestis veel parem elada. Kõik aumärgi saajad on andnud endast rohkem kui neilt oodatakse, muutes nii Eesti ühiskonda turvalisemaks ja ohutumaks,“ ütles Päästeameti peadirektor Kuno Tammearu.

Sel aastal antakse välja 4 päästeteenistuse kuldristi, 19 päästeteenistuse hõberisti, 69 päästeteenistuse medalit, 9 päästeameti teenetemedalit kuldsete tammelehtedega, 21 päästeameti teenetemedalit hõbedaste tammelehtedega ning üks missioonimedal. Lisaks antakse üle siseministeeriumi tänukirjad.

 

 

1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Ivar põdder
1 aasta tagasi

Hurraaa seltsimees Jerve