Reedel selguvad Ilon Wiklandi nimelise noore kunstniku preemia laureaadid

Ilon Wiklandi nimelise noore kunstniku preemia laureaat Jane Mustrik oma tööde juures. Hele Otti
Möödunud aastal tuli Ilon Wiklandi nimelise noore kunstniku preemia laureaadiks Jane Mustrik. Hele Otti

Reedel, 5. veebruaril, Ilon Wiklandi 91. sünnipäeval selguvad Ilon Wiklandi nimelise noore kunstniku preemia konkursi laureaadid.

Autasustamine toimub sel korral veebi vahendusel – otseülekannet näeb 5. veebruaril Iloni Imedemaa Facebooki lehel ja Youtube’i kanalil ning ERR-i kultuuriportaalis.

Iloni Imedemaa juhataja Maarja Kõuts ütles, et kohal on Läänemaa muuseumide juht Anton Pärn, kes saadab osalejatele tervitused, ja žüriiliige Urmas Viik, kes annab ülevaate näitusest.

Võistlusel osalenud noored on autasustamisel veebi vahendusel.

Veebiülekande teeb MinuRada.

Tänavu toimus konkurss seitsmendat korda. See on ellu kutsutud eesmärgiga innustada noori kunstiõpilasi nende loomerännaku alguses. Noortel tuli esitada üks töö vabalt valitud teemal ning vähemalt kaks illustratsiooni eesti muinasjutule „Kaksteist kaarnat”.

Žüriiliikmed Urmas Viik, Krista Kumberg, Karin Mägi, Tea Tammelaan ja Viive Noor nentisid rõõmuga, et huvitegevusele seatud piirangud konkursist osavõtjatele takistuseks ei saanud. Selgi aastal oli osalejaid üle vabariigi – Tallinnast, Tartust, Viljandist, Haapsalust, Kuressaarest, Jürist, Koselt, Märjamaalt. Kokku osales 24 noort.

Traditsiooniliselt avatakse Iloni Imedemaal koos konkursi tulemuste välja kuulutamisega ka näitus parimatest töödest. See kord on näitus üleval Imedemaa esimese korruse galeriis, sest teisel korrusel on üleval näitus „Lapsepõlvekodu Iloni piltidel”. Näitus võistluse töödest on avatud 28. märtsini.

Varasemalt on konkursi auhinna pälvinud Liisamari Viik Pärnu kunstikoolist, Anna-Liisa Sääsk Viljandi kunstikoolist, Aliis Vatku Haapsalu kunstikoolist, Artur Anniste Sally kunstistuudiost, Kai-Melli Kapten Türi põhikoolist, Kassandra Laur Kose kunstikoolist, Marlene Schwindt Haapsalu põhikoolist, Meeli Maria Viikmaa Märjamaa muusika- ja kunstikoolist, Annleen Leesma Märjamaa muusika- ja kunstikoolist ja Saara Väli Orissaare gümnaasiumist ning Jane Mustrik Võru kunstikoolist.

Iloni Imedemaad saab reedel, 5. veebruaril Ilon Wiklandi sünnipäeva puhul külastada sooduspiletiga.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments