Reformierakonna Haapsalu linnapeakandidaat on Roger Tibar

Roger Tibar
Roger Tibar

Reformierakonna Haapsalu piirkonna juhatus kinnitas Haapsalu linnapea kandidaadiks Roger Tibari, kes praegu töötab haridus- ja noorteametis suunajuhina.

Reformierakonna Haapsalu piirkonna juhatuse esimees Urmas Koppe ütles, et on aeg tuua linna juhtimisse värskust ja uusi ideid. „Selleks, et Haapsalu saaks ka päriselt laste- ja noortesõbralikuks linnaks, vajab Haapsalu uut ja energilist linnapead, kellel on positiivne suhtumine ja suur tahtmine arendada linnaelu avatuma kultuuri suunas,” sõnas Koppe.

Linnapeakandidaat Roger Tibari sõnul on Haapsalus ideaalne keskkond nii elamiseks, töötamiseks kui ka puhkamiseks. „Sellega ainuüksi ei saa rahulduda. Meil võib küll olla olemas ideaalne stardiplatvorm, kuid selleks, et iga-aastaselt inimesed tahaksid siia tagasi tulla, pere luua, ettevõtlust ja kogukonda arendada, on vaja linnal endal teha suurt tööd ning olla selle käigus näoga oma elanike suunas.” lisab ta.

„Ma olen Haapsalu fänn. Noortevolikogu juhtides pöörasime tähelepanu Haapsalu rulapargi kehvale olukorrale, mis tol hetkel Paralepa lähistel asus ning oli muutunud noortele sportlastele eluohtlikuks. Mul on hea meel, et nüüdseks on jõutud selleni, et meil on staadionil uhke rajatis ekstreemsportlastele. Lisaks olen olnud nõu ja jõuga kaasas mitmete sündmuste elluviimisel ja nende juhtimisel, mille eesmärgiks on olnud noortele täiendavate võimaluste loomine läbi koolituste, seminaride ja perepäevade. Tunnen uhkust ka tantsugrupi loomise üle aastal 2012, mil renoveerisime ise ka noortekeskuse 2. korrusel olevad ruumid ja pakkusime noortele võimalust hip-hop tantsustiiliga tegeleda, mida tol hetkel veel Haapsalus polnud. Linnajuhina suudaksin teha veelgi rohkemat ja seda kõigile Haapsalu elanikele. Mis kõige olulisem – linna arendamine oleks meie ühine koostöö.”

Linnapeakandidaat Roger Tibar töötab praegu haridus- ja noorteametis suunajuhina. Lisaks on ta on juhtinud Haapsalu noortevolikogu, Läänemaa noortekogu, TTÜ sotsiaalteaduskonna üliõpilasnõukogu ja noorteühendusi ja osaluskogusid ühendavat katusorganisatsiooni Eesti noorteühenduste liitu (ENL).

Tibar on oma karjääri jooksul saanud mitmeid tunnustusi: Haapsalu aasta noor 2012, Läänemaa aasta noor 2012, hea eeskuju preemia 2012. aastal, aasta noorsootöötaja 2020.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
66 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
...
2 aastat tagasi

Kuidas teab inimene, kes tegeleb pigem tiktoki mitte enda arendamiseks, midagi linna juhtimisest.

Kas
3 aastat tagasi

Mingi klounaad ja karneval hakkab pihta jälle?

Manna Liisa
3 aastat tagasi

Mis mätas sel poisil peas kasvab ?

Kas
3 aastat tagasi

taas üks kasulik idi..t?

Uudu
3 aastat tagasi

Hei Roger
Peale üldsõnalise jutu mittemidagi asist.
Millised on konkreetsed ideed, kuidas linna tulusid suurendada, kui turismisektor kiratseb, kas enne töökohad, et noored pered siia elama tuleks või enne noored siia ja siis vaatame, mis edasi saab?
Kas eakamatele ka Haapsalus kohta on?
Kirjuta oma plaanidest korralik essee, nii nagu juhtivale kohale kandideerides suurfirmades kombeks

Hoiab
3 aastat tagasi
Reply to  Uudu

lihtsalt linnaelu koos…

Volli
3 aastat tagasi

Pikk jutt lühidalt.
Lepiks kokku, et linna valitseb nüüd see kontingent, kes sellega juba on toime tulnud. Poliitilist raha tuleb, kõik areneb…Kuked kes kirevad asjadest aru saamata ja ilma taustsüsteemita( poliitilise toetuseta) hingavad kaks korda ja võtavad tagasi:)))))

Rulapark.
3 aastat tagasi

Haapsalu esimene rularamp raudteejaamas muutus koheselt pättide kogunemiskohaks. Seal tekisid noortel omavahelised tülid ja peksmisi tuli ka ette. Olin teismeline sel ajal ja mäletan seda kaadrit hästi, kes seal kogunes. Hiljem rambi paralepa kolides ja sealse pargi laienedes oli see noortele tõeline jooma urgas, kus suht muretult sai suitsukimuda ja alkoholi pruukida kartmata politseid, kelle eest oli võimalik igasse suunda põgeneda. Ja oli neid kordi ka kui oli neid , kes pidid jooksma. Seal käis ka mingi pidev hõõrumine, kes kus või millega tohib sõita. Ja tol ajal umbest 2000-2005 olid seal mingid bmxidega ülbikud, kes seda ekstreemsporti siis esindasid.… Loe rohkem »

nojah, aga
3 aastat tagasi
Reply to  Rulapark.

Et siis, kasvatage noori tublideks töötegijateks ja sotsialistlik režiim võib alata!? Su tekstist jääb mulje, et olid üks selline , kes huntidega koos ulguda ei tahtnud? Olelusvõitlus käib läbi aegade, mõned on hundid ja mõned ongi saakloomad ja ma ei kiida seda heaks, aga nii see on kahjuks olnud läbi aegade, ka minu ajal ja ilma mingi rulapargita, mis arvad, et 80´ dad olid noorele kerged linnas? Ükski krdi politsei või vanasti miilits pole tegelikult leidnud teed noorte hingedesse, need oskavad ainult karistada, aga mitte suunda näidata…robotid on, saad aru, täidavad ainult käsku. Nõustun küll sellega, et kodudest peaks tulema… Loe rohkem »

kasvuraskused veel
3 aastat tagasi
Reply to  nojah, aga

Jutt kisub natuke kiiva selle teema juures. “Rulapark” ilmselt rõhus jutuga sinna, et lugupeetud linnapeakandidaadil on esitada üks kindel trump – rulapark. Ja, mis edasi? Park valmis ja korrahoidmine soiku jäänud. Mis veel plaanis? Mis linna edendaks? Mis tulu tpooks? Mis eakaid abistaks? ….. Tuhat asja ja rulatamisest on vähe nadi linnainimesele rääkida.

Veebe
3 aastat tagasi

Väga õige idee, et päriselt ka laste- ja noortesõbralikuks linnaks! Ainult, et miks reformierakond!? Kuuldavasti sealkandis ei lasta omi ideid ellu viia ju!. Suured loosungid on ägedad, nagu kunagi vanasti paraadidel….igasuguseid loosungeid oli. 😉

Juku
3 aastat tagasi
Reply to  Veebe

Vanasti kuulus Sukleski reformierakonda (kuni ta välja visati)ja sai linna juhtimisega hakkama. Ei tea miks nüüd enam ei saaks noor reformierakondlane. Juht peab olema noor ja energiline, küll siis elu areneb. Vanadel puuduvad uued ideed ja riskivalmidus.

Ah mis
3 aastat tagasi
Reply to  Juku

vanasti valisin minagi refi erakonda, aga see oli väga ammu. Ajad muutuvad ja enam ma midagi sellist ei tee. Muidugi tuli ta refi erakonnast ära, kui hakkas vastu suurele plaanile väikelinnast üks immigrandipesa teha. Tubli mees minuarust.

Pook
3 aastat tagasi

Meie poistel ei vääna suu hästi toda uue linnapea nime väljaütlema.
On ta nüüd Roger või Rodžer?

Tanel
3 aastat tagasi

Selleks, et haapsalu saaks hästi juhitud on meil jätkuvalt tarvis pädevaid inimesi , mitte ideedest pakatuvaid vastandujaid. Kahju natuke, et noored mehed ilma füüsilise töö kogemuseta aetakse indu täis ja pannakse ettekujutama, et nad on mingid linna juhid. Vahest tuleks valida jõukohasem amet näitks bussijuht või agronoom. Need auväärt ametid vajavad ka õppimist ja ettevalmistust. Aga paistab et linnapeaks kõlbab reformaritel ka laps, kelle suurimaks mureks on noorte huvitegevused.
Õnneks on meil Sukles ja mõned teised, kes on oma usalduse rahvalt saanud ja saavad sügisel uuesti.

valija
3 aastat tagasi
Reply to  Tanel

Meenuta, oli ka Sukles mees metsast, kui ta esimest korda linnapeaks sai. Ei mingit rahva toetust.

Tanel, ...
3 aastat tagasi
Reply to  Tanel

Suklesel kohe aeg pensionile jääda. Milleks teda enam piinata. Oli tema kunagi noor ja suutis linna juhtida, nüüd on aeg uue noorega alustada. Eluaegset linnapead pole meil küll vaja, kindel.

Veebe
3 aastat tagasi
Reply to  Tanel, ...

miks pole vaja? Kui on hea nn “diktaator” oma rahvale, siis on kõik hästi. Demokraatia on prses asi, vaielda, vaielda, vaileda. Me peaksime õnnelikud olema, et meil on otsustusvõimeline ja oma linnarahva eest seisev tubli töömees!!!

veebeke
3 aastat tagasi
Reply to  Veebe

Töömees 🙂