Haapsalu naiselt peteti välja 4000 eurot

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee


Lääne prefektuuri teatel sai politsei 22. detsembril teate, et Haapsalus elavale 51-aastasele naisele helistas end pangatöötajana tutvustanud vene keelt kõnelev naine ja pettis ohvrilt välja suure summa raha.

Helistaja veenis 51-aastast naise väidetava kelmuse vältimiseks sisestama Smart-ID isikutuvastamise koodid, misjärel naise pangakontolt kanti tema nõusolekuta võõrale pangakontole raha. Kahju suurus on ligi 4000 eurot.

Lääne ringkonnaprokuratuur alustas kriminaalmenetluse.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
15 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
vanaema
3 aastat tagasi

Sa püha müristus. Kus maa all on see inimene elanud ,kõik meedia on täis hoiatusi ja artikleid kuidas jälle kuskil keegi on nii lihtsameelne ,st mitte öelda rumal ja rahast sama ,,skeemi ,,järgi tuhandetest ilma. Ju on siis nii rikkad, et pangakontol raha hunnikutes,No öelda mingile täiesti võõrale oma pin koode ,smart id andmeid ,kus on arunatuke.

äpu
3 aastat tagasi
Reply to  vanaema

võimalik ainult Haapsalus ……

no viimased
3 aastat tagasi

kuud tassivad miljonid lihtsameelsed vabatahtlikult oma raha õhumüüjatele ja ei mingit kelmust, anna pappi ja oota oma paradiisi järjekorras taevasse pääsemist

Valdo
3 aastat tagasi

Jube targad siin. Kahju on tekkinud ja julgen arvata, et 4000€ õppetund jääb viimaseks selle naise elus. Ise sain sellel suvel oma neti postkasti liba arve ja pidevalt laekub teateid, kus ma peaksin kontrollima oma isikuandmeid. Õnneks olen suutnud kiusatusetele vastu panna. Olen ka kirjad edasi saatnud politseile ja ei ole mingit tagasisidet. Kinnitan endale, et politseis on muud tegemist. Viimasel ajal pelgan väljastada oma andmeid neti teel, sest olen saanud tagasisidet oma andmete väärkasutuse kohta.
Soovin inimestele kauneid jõule ja kainet mõistust, t. Valdo.

viloloog
3 aastat tagasi
Reply to  Valdo

Ära tee ennast nii tähtsaks ja ilusaid pühi ka sulle!

ärnile
3 aastat tagasi

inimesi on erinevaid. Kes õnneliku , kes kurva saatusega. Ei ole ilus inimest sedasi lolliks nimetada…..

Ärni
3 aastat tagasi

Lollidelt tulebki raha ärs võtta

lõoke kristjan
3 aastat tagasi
Reply to  Ärni

nüüd hakkamegi varsti sinult võtma ……

Ei saa aru,kus see inimene küll elanud on?
3 aastat tagasi

51 aastane on ju noor ja kaasaegne. Loeb interneti kus ju sellised hoiatused pettustest ülesse riputatud juba 10 aastat.

Vanamoodne
3 aastat tagasi

Venelased ei loe eestikeelset internetti. Putini telekanalid Eesti aladel aga petukõnede eest ei hoiata. Eestlastele, kellele võõralt numbrilt venekeelne kõne tehakse, soovitan tungivalt toru kohe käest visata (tavalised telefonitsi müüjad pole kunagi vene keeles alustanud). Ärge olge uudishimulikud ega naiivsed, et viisakalt kuulama jääte ja kaasa mõtlete. See ongi päti võti te sissemässimiseks. Mulle helistas meeshääl 2019 suvel. Venelane oli ülbuseni pealetükkiv, tundub, et püüdis teadlikult ‘mustlast teha’. Pärast teist kõnet guugeldasin ta numbrit. Selgus, et teisedki olid selle kui väljapressija oma üles märkinud.

ja nüüd
3 aastat tagasi

loomulikult kaitseb suli panga saladus

Läänlane
3 aastat tagasi

Huvitav kuidas teadis see ,,pangatöötaja´´ et naisel selline raha arvel on.

äpu
3 aastat tagasi
Reply to  Läänlane

oled , igal endast lugupidaval inimesel on pangas nelja kohaline rahanumber ……

Majaomanik
3 aastat tagasi

Kahju muidugi. Tuleb meelde ütlus kirikus peksa saamisest…

äpu
3 aastat tagasi
Reply to  Majaomanik

eks varsti saad küll