RMK uuendab Lepaaugu lõkkekoha

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

RMK puhkeala Nõval. Foto: Arhiiv
RMK puhkeala Nõval. Foto: Arhiiv

Riigimetsa majandamise keskus (RMK) kavatseb rekonstreueerida Nõva lähedal Lepaaugu ja Metskonna puhkekoha taristu.

Lääne-Nigula vallavalitsuse maaspetsialist märkis, et Nõva puhkeala taristu on rajatud juba aastaid tagasi ja on jäänud külastatavuse suurenedes kitsaks. „RMK soovib parendada liikluskorraldust, rajada juurde lõkkekohti, telkimisvõimalusi ja käimlaid. Lepaaugu lõkkekohta kavandatakse täiendavad lõkkekohad, uus kahekohaline käimla, telkimisala, laudteed, laiendatakse parkimisvõimalusi. Metskonna puhkekohta ehitatakse invakäimla ja invalaudtee koos vaateplatvormiga, parendatakse lautrikohale juurdepääsuteed. Olemasolevat taristut rekonstrueeritakse,” kirjeldas Meister töid projekteerimistingimuste eelnõus.

Taristu paikneb Nõva looduskaitseala Lepaaugu piiranguvööndis ja Keibu sihtkaitsevööndis. Keskkonnaameti juhtivspetsialist Kadri Hänni teatas, et pole vastu ehitustöödele kaitsevööndis.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
11 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
õige
3 aastat tagasi

grillimiskohti võiks ollla ka linnas- parke on ju küll.

Huvitav
3 aastat tagasi

kas selliseid toredaid grillimiskoht oleks võimalik ka kuskile Haapsalu linna territooriumile mere äärde teha? Need on väga mõnusad ja toredad kohad mis RMK on olemas. Sooviks neid lähemale Haapsalule ka , sest hetkel pole korteri inimesel eriti kuskil grillida 🙁

Asunik
3 aastat tagasi
Reply to  Huvitav

Aastaid tagasi tehti RMK ja linna koostööna. Linn lubas hooldada ja korras hoida. Paari aastaga läbustati nii ära, et RMK-l ei jäänud muud üle kui allesjäänud kraam kokku pakkida ja ära vedada. Aga Suku võib ju uue katse teha ja linnametsa grilliplatsid püsti lüüa 🙂

kodanik
3 aastat tagasi
Reply to  Asunik

Ideel on jumet, aga kas Suku ikka viitsib? Võiks ju Vasikaholmile püsti panna piknikukohad katusealustega, et linnakodanikud ja -külalised võiksid seal mõnu tunda. Aga vaat, see eeldab siis korrashoidu ja kas linn sellega kohustusega lepib?

muid kohti
3 aastat tagasi
Reply to  kodanik

Minu arvamus – suplusranda grillimine küll sobilik ei ole. No ei tahaks.

Kodanik
3 aastat tagasi
Reply to  muid kohti

Grillid tõesti randa ei sobi. Samuti ka suitsumehed/naised tossaku mujal.

kodanik
3 aastat tagasi
Reply to  Kodanik

Mida te jälle jura ajate? Niigi need parkijad, kes pargivad oma autod ja ka karavanid sinna haljasala parklasse telgivad ja grillivad, siis miks ei või sinna rajada korralikke piknike kohti, et ka kohalikud võiksid sinna jalutada ja piknikuid pidada.

väikehaapsallane
3 aastat tagasi
Reply to  kodanik

Alati, kui näen Vasikaholmil matkaautosid, tekib hea tunne, et mingist ebakapitalistlikust inertsist üldse võimaldatakse linnasüdames tasuta turvalist, joogivee ja kempsuga parkimist. Turvaline on parkla põhjusel, et rannas käiakse päevitamas ja ujumas, mitte õhtuti grillimas ja tümpsu laskmas. Kui automatkajad ise grillivad, on see vaikne peresisene üritus. Karavaniseltskonnad ongi reeglina taktitundelised, sest teatakse, kuidas jauramine puhkust ja und häirib. Koos kõrvalt piiluva kohaliku noortekamba või lõõgastuvate õllelibistajatega muutuks Vasikaholmi olemus märgatavalt.

Oot-oot
3 aastat tagasi
Reply to  Asunik

Mõtled seda Paralepa metsas tagapool olnud RMK kohta või, mida enam ei ole. See läbustati küll ära pudelikildude jm

väikehaapsallane
3 aastat tagasi
Reply to  Huvitav

Grillimiskoht peab ikka kaugel ja nurga taga olema. Muidu võtavad mugavusläbustajad võimust. Teine variant – olgu grillkoht pealegi lähedal aga sellise järelvalvega (kaamerad? Tähtsa riigiasutuse külje all?), et alaealistel või muidu räuskajatel ei tekiks harjumust seal lõbutsemas käia.

väikehaapsallane
3 aastat tagasi

Endale meenus öö jooksul, et vähemalt ’60-’70-tel tavatsesid haapsallased piknikke pidada Tagaranna ja Jaama oja vahelisel kaldaribal. Sinna viis isegi eraldi sillakesega tee (sild ületas kaldaga paralleelselt kulgeva kanali, mida praegused jalutajad ei näe). Mingeid puhkerajatisi mereäärsel polnud aga murul ei lastud ka roogu kasvada. Ilus madaltihe muru oli, küllap suurest tallamisest, mitte niitmisest. Mõni lõkkease ka. Ehk see kant oleks piisavalt privaatne ja avalik üheaegselt? Fra Mare külastajaid ei tohiks segada, aga kui x-põhjusel asi üle võlli läheb, on sündmuspaik nii Õhtu kalda kui Fra Mare poolt näha. Vandaale peaks see häirima. Keegi ikka politseisse helistab.