Looduskaitsjad pole rahul Matsalu rahvuspargi kaitse-eeskirja muutmisega

Põgari-Sassi rannaniit Matsalu rahvuspargis. Foto: Urmas Lauri
Põgari-Sassi rannaniit Matsalu rahvuspargis. Foto: Urmas Lauri

Keskkonnaamet kavandab Matsalu rahvuspargi kaitse-eeskirjas rida muudatusi. Looduskaitsjaid koondav mittetulundusühing Roheline Läänemaa kritiseerib neid plaane ja on mures, et rahvusvahelise tähtsusega märgala kaitse muutub tulevikus halvemaks.

MTÜ Roheline Läänemaa toob kõige suurema probleemina välja, et ligi 20 000 hektarit senist sihtkaitsevööndi ala oleks uue eeskirja järgi piiranguvööndis, vahendas „Aktuaalne kaamera“.

Looduskaitsjad leiavad, et leebemate liikumis- ja majandustegevuse piirangute kehtestamiseks pole seal alust.

„Ei ole olnud selliseid uuringuid, mis tõestaksid, et puudub negatiivne mõju linnustikule, kui näiteks nendel aladel on tulevikus kalastamine järjest leebem ja nii edasi,” kommenteeris MTÜ Roheline Läänemaa esindaja Kätlin Tamm.

Erimeelsusi tekitab 2009. aastal valminud ekspertiis, millele keskkonnaamet on uue eeskirja koostamisel viidanud, kuid mis looduskaitsjate hinnangul neid muudatusi kindlasti ei toeta. Keskkonnaamet leiab uue eeskirja seletuskirjas, et linnukogumid asuvad avamerealal hajutatult, mistõttu ei vaja Väinamere sihtkaitsevöönd rangeid liikumispiiranguid.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
vahe
3 aastat tagasi

Kalapüügil võiks vahet teha, milega sa kalale lähed. Ehk siis mootorpaatidega võiks liiklemist olla võimalikult vähe aga kummikutes ja aerupaadiga – keda see häirib.

jamps
3 aastat tagasi

Eks nad kahepalgelised ole .. looduskaitses nagu püramiidid, aga suguseda , migratsiooniga pole mingit teemat .. kõik sobib … vihakõne keelamine sobib ka …
nii nad siis asjatavad, aga raha ei tule igavesti seina seest …

Kilgameš
3 aastat tagasi

Pärnu mured pärnu lehte!!!

hmm
3 aastat tagasi

muidugi tahavad leevendada piiranguid, soome turism toob raha sisse, saunad viinad ja lindude tapmine on nii äge juuuu!

Jaak
3 aastat tagasi

Kätlin Tamm on ekspert igal alal. Tubli naine!