Piirsalu külaelanik: me ei taha tuuleparki!

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Piirsalu külaseltsi juht Lea Lai leiab, et tuulepark ei sobi tema kodu lähedale, oma arvamuse toetuseks on ta kogunud lühikese ajaga üle tuhande protestiallkirja. Urmas Lauri

Piirsalu külaseltsi juht Lea Lai leiab, et tuulepark ei sobi tema kodu lähedale, oma arvamuse toetuseks on ta kogunud lühikese ajaga üle tuhande protestiallkirja. Urmas Lauri

Eesti Energia plaan rajada Ristile 150 miljoni eest Eesti kõrgeim ja võimsaim tuulepark ripub juuksekarva otsas.

Põhjuseks on tagasihoidlik lasteaiakasvatajast Piirsalu külavanem Lea Lai. Lääne-Nigula vallavolikogu 19. novembri istungil annab Lai volinikele üle 1100 protestiallkirja Risti ja selle ümbruse külade elanikelt ning sõnumi: me ei taha tuuleparki! Allkirjade üleandmine on volikogu päevakorras esimene punkt.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
39 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
tomcat
3 aastat tagasi

Kõige rohkem elektrit tarbitakse suurlinnades, seega tehkem tuulikupargid sinna. Ei ole maal suuri tehaseid, tarbimispaleesid ega öist tänavavalgustust.

Heh
3 aastat tagasi
Reply to  tomcat

Päris maja kohale tuulikut teha ei saa, ikka mõnisada meetrit peaks olema puhvertsoon, seega linna on keeruline püstitada. Aga kui keegi hakkab Risti kandis odavalt maja müüma, sest on tuulikutele liiga lähedal, andke teada. Ma soovin sinnakanti pensionipõlvemaja omale 🙂 Mida tuulikutele lähemal, seda parem.

Jalutaja
3 aastat tagasi

Kui nüüd see lasteaiakasvataja plaan läbi läheb, ja tuuleparki selletõttu ei tule, siis on ta küllkenasti loodust reostanud. Eks kaevame põlevkivi edasi, raiume metsi ja loobime katlasse et enam-vähem taastuvenergia kvootidesse jõuda.

Kõige vastu
3 aastat tagasi

Lea Lai ongi alati kõige vastu. See ei meeldi, see segab, sellega pole rahul.

No mis
3 aastat tagasi
Reply to  Kõige vastu

Selliseid leidub igas kogukonnas. Üliaktiivsed ja nina igale poole toppimas. Prr jube vastk. Aa mis teed, pole kuhugi saata ka.

Tsivilisatsioon...?
3 aastat tagasi
Reply to  Kõige vastu

Hea demagoogia on selline, et üldistav silt külge, ja siis pole ju vaja arutada konkreetse asja positiivseid ja negatiivseid külgi, piisab sellest, et ta on ju alati kõigele vastu.
Kui tahta ikkagi neid tuugeneid püstitada, siis põhimõtteliselt oleks õigem neid avamerele teha, aga seal on liiga palju rikkaid ja mõjukaid krundiomanikke kelle (vastu)lobivõimekus on piisav. Niisiis rõhutaksegi neisse kohtadesse kus pole piisavalt mõjukat rahvast. Ääremaast prominentideta Läänemaa küla just sobiv koht selliseks plaaniks ja väikese koha sisevastuolud ka siin arendajate plaani teenistusse rakendunud.

mida
3 aastat tagasi

rohkem me siia neid majanduspõgenikke tarnime , seda rohkem neid tuulikuid peale surutakse, sest kerge papp tuleb igasugu aferistidele sealt brusseli haisu seest

aga
3 aastat tagasi

mida üldse külaelanikud tahavad ?

Agu
3 aastat tagasi
Reply to  aga

rahu ja vaikust arvatavasti. Sellepärast ju maale minnaksegi elama.

Puhas keskkond ja tagurlased
3 aastat tagasi

Üks külaelanik ei ole veel kõik elanikud. Mina tahan tuuleparki. Tagurlased kuuluvad enamuses EkRE-sse ja need ekreiidid on igal pool ühiskonda lõhkumas.

õige
3 aastat tagasi

ja mina tahan laske- ja tankipolügoni, loodan , et reformierakond minu unistuse teostab

Agu
3 aastat tagasi

Aa miks sa provokaator tahad tuuleparki? Kirjuta plussidest, võibolla tahavad siis teised ka. Mis niisama loosungeid pillud.

mina tahan elektrit
3 aastat tagasi
Reply to  Agu

Aga

kohalik
3 aastat tagasi
Reply to  Agu

Iga maaomanik ,kelle maal asub tuulepark saab igal aastal kompensatsiooni. See pole ju paha.

otsi
3 aastat tagasi
Reply to  kohalik

lolli, el. liinid enamusel maadel me nüüd kõik miljonärid nende kopensatsioonidaga

aksel
3 aastat tagasi
Reply to  otsi

ise oled loll kui tuuliku eest küsida ei oska, maaomanik võib vabalt teenida per tuulik 5000euri kuus

käige taanis
3 aastat tagasi

ja näete mis seal toimub, tohutud tuulikute rivid ja tiivikud ringi käimas, pole elanikke ja muud ei hakka inimesele silma kui need meeletud tuulikute väljad, mis meeletult häirivad, nagu öeldakse peisaaz on per.e keeratud, keegi ihka seal olla

Tsivilisatsioon...?
3 aastat tagasi

Ehk on aeg hakata harjuma mõttega, et püsiv ja suhteliselt piiramatu energiaga varustatus saab ajalooks. Ükski tsivilisatsioon pole lõputult suutnud enda heaolu kasvatada, miks peaks suutma see kellel jätkub veel rumalust oma pillavat elustiili kogu maailmale kui (ainu)õiget ja head järgimisväärset peale suruda. Ja kes on tegelikult juba ka moraalsete ja tahteliste omaduste osas pigem oma mugavuste ohvriks langemas.
Näiteks pidevalt kasvavas ekstreemsete ilmastikuolude reas poleks mingi üllatus jäide või tuul mis sellised monstrumid rivist välja viiks. Vms.

Aa mis
3 aastat tagasi

mis ekstreemsaetes ilmaoludes!? Millest te kirjutate?

võrdsed
3 aastat tagasi

Jääme siis ootama küla, kes hirmsasti seda endale ihkaks. Sinna see püstitataksegi siis, sest kusagile paigutatakse tuulikud niikuinii ja edaspidi rohkem veel. Kes pretendeerib?

Aa mis
3 aastat tagasi
Reply to  võrdsed

merre paigaldagu, kas see läheb liiga kalliks või mis asi see jälle on et ei saa!?

taval,ine värk
3 aastat tagasi
Reply to  Aa mis

On see asi, et ikka jälle vastuseis – ilus merevaade rikutud. Ja nii täpselt ühtemoodi iga paigaga. Kusagil pole järjekorda, et tooge meile, paigutage meile…

nojah
3 aastat tagasi

meie maa on liiga pisike, paistavad igal pool välja, mingeid mõtetuid tühje saarekesi on ju ka kuhu saab paigaldada, kaabli vedu vist kallis jälle kaugelt. Kindlasti oleks lahendusi, kaldun arvama, et mingi rahakeste mäng on ikkagi, mitte inimeste heaolu

naine
3 aastat tagasi

kas kohalikud ei taha seda olukorda nö enda huvides ära kasutada…küsigu korralikku hüvitist,mille eest arendada piirkonda sel viisil,et sinna tahaksid elama tulla inimesd mujalt.See jällegi ärataks piirkonna ellu.Aga ilmselt ei taha kohalikud ka uustulnukaid nende kanti elama…

Heh
3 aastat tagasi
Reply to  naine

Hüvitist pakutakse ju. Mida tuulikule lähemal, seda enam. Paarsada eurot kuus tundub päris kena kopikas, aga ilmselt maal teenitakse hästi ja elektrit majja ei taheta.