Eesti Energia pakub tuulepargi eest raha

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Aulepa tuulepark. Urmas Lauri

Aulepa tuulepark. Urmas Lauri

Ristile Eesti kõrgeimat tuuleparki kavandav Enefit Green pakub kohalikele elanikele 210 000–336 000 eurot aastas, et saaks tuugenid püsti panna.

Eesti Energia tütarettevõtte Enefit Greeni juhatuse esimees Aavo Kärmas ütles Lääne Elule, et nad tegid sellise ettepaneku, sest tundsid, et kohalikele elanikele tuleb rääkida ka kohalikust kasust. „Me räägime kohalikega võimalikult palju, kaasa arvatud kohalikust kasust,” ütles Kärmas.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
18 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
ja juhtuski
3 aastat tagasi

sai mõni nädal tagasi avaldatud siin arvamust, et nüüd läheb rahva äraostmiseks lahti, aga ilmselt põhimõttel, et algul saate 10 e aastas ja ülejäänud raha 75 a pärast

hurraaa
3 aastat tagasi

pange need tuulikud haapsallu püsti, mul ka pappi vaja

Aga
3 aastat tagasi
Reply to  hurraaa

Just! Holmide kolemaastikele võiks küll kohe paigaldamist alustada. Seisavad muidu kasutult.

Aga
3 aastat tagasi

Nüüd ruttu Piirsallu maju ja maid ostma. Pidavat raha saama. Mina olen kõigega nõus nüüd.

nii
3 aastat tagasi

ostetaksegi maid ja valitsusi, vaadake , mis venemaa on tsuksidega teinud, põhjapõtrade söögi alad on naftapuurtorne täis , tsuksil pole enam karja , tsuksi on nüüd kusagil KÜLAS töötu ja joodik, koos karjakasvatuse hävitamisega hävitatakse ka rahvas

Maakas
3 aastat tagasi

Kui me saime enne ilma selle rahata hakkama, siis saame ka edaspidi. Pealegi pole pakutav summa nii suur, et sellepärast peaks loobuma metsast, rahust, ilusast vaatest jne. Jumal küll, Eestis peaks tühermaid olema küll kuhu tuulikuid panna! Nii on varsti kogu maa puudest paljas ja tuul, mida miski enam ei takista, viib viimase ka minema ning ongi kõrb valmis. Ja üldse, metsloomad tahavad ka kusagil elada!

Peter
3 aastat tagasi
Reply to  Maakas

Eestis on 25 prossa ùldse looduskaitse all Tegelikult pole panna kuhugi ja pole neid tuugeneif ka vaja. Küll EU on see imeallikas, tänu millele ųldse elus oleme ja plaanime jätkata. Allpool siin ju targad onud räägivad, saamatz aru, et EU on 90 protsendi hädade allikas.
Olete kõik nagu õhtuleht .. eile shmutov ukeldas, täna juba kiunatas .. vastu seina oli valus. Arvasid et saavad jälle ministreid kangutada, aga vat nali .. peaministergi andis vastu nina.

Karl
3 aastat tagasi
Reply to  Peter

Suht absurdne olukord, kus pool Eestit on looduskaitse all, seal ei või inimesed midagi teha. Suurfirmad trügivad kogu oma jamaga teiselt poolt neile tuppa, kes looduskaitsealal ei ela. Ei ole normaalset kohta inimesele!

jamps
3 aastat tagasi

läheb aega kaua läheb , lõpuks hakkavad asjad liikuma. pole vaja seda eu – d kummardada. Asjapulgad ajasid elektri kalliks .. olgugi et EE on moraalselt eesti rahva omand ja pole ebaloogiline kui midagi maksab ka tagasi. Pidanuks ammu börsil olema .. refipiidrid ei lubanud … nüüd 10 aastat hiljem hakkavad asjad liikuma.Üleüldse tuleks selliste Heleniuste suguste ja Brüsseli mögga eesti riigis ära lõpetada ja eestlased teevad omi asju ise. Ka see ametlike tsinovnikute punt tuleb meil siit lahti haakida , sest neid ei huvita ei valitsused ega poliitikad vaid nemad tahavad ise olla … nagu diplomaadid olla kurtnud ,… Loe rohkem »

viloloog
3 aastat tagasi
Reply to  jamps

Sa ju puhta ullike!

Peter
3 aastat tagasi
Reply to  viloloog

segi kui on siin väike vibra, aga sa viloloog vasta, miks me peame üldse nende tuulikutega kottima. meil on oma jaamad narvas, mida takistab euroopa liit ning peame oms inimestega tųlitsema. Tegelikult jõuame tuumajaamani ja see on 2035 nagunii paratamatus .. miks peab rahvas lubams neid rumalaid tuugeneid , mis on samasugune reostus kui kõik muu.

heh
3 aastat tagasi
Reply to  jamps

Kahjuks oled sa nii rumal ja ei saa aru, et Eestil pole ilma EU-ta midagi teha. Sa vöid oma bokki kohaliku poe taga edasi limpsida, sinu elu ilmselt töesti ei muutuks:)

jah
3 aastat tagasi
Reply to  heh

boki limpsimine ikkagi kordades parem kui brusseli tagumiku limpsimine

heh
3 aastat tagasi
Reply to  jah

Aga anna minna, mul kahju pole;)

Ei saa aru
3 aastat tagasi
Reply to  heh

EU pole mingi püha lehm, et ainult sellest meie inimesed elus püsivad. Teie kommentaar meenutab kuidagi ammuse suure sõpruste liidu sarnast juttu. Arvatavasti saaksid leidlikud eestlased omad kaubad-teenused ka mujal maha müüdud. EU on väga hea asi seni, kuni saab rahulikult ühisturul kaubelda, aga nagu näha juba mõne aastast üldist suunda, siis selline algne ilus idee on täiesti teisejärguliseks muutunud. Britid said sellest lõpuks aru. Te näete ainult ühte poolt, ainult rahanumbreid jätmata tähelepanuta muid suunavaid korraldusi ja keelde, mis hakkavad ühel hetkel seda krabisevat üles kaaluma. Ei maksa rumalaks teisi pidada, kui endal klapid silmadel on.

Arvos
3 aastat tagasi

Kus on äraostmatu kes kunagi plakatitelt vastu vahtis ning hiljem ära osteti?

Kaugelt
3 aastat tagasi

Ja nüüd läks raha jagamiseks 🙂

võiks
3 aastat tagasi
Reply to  Kaugelt

minna puu otsa oma sandikopikate pakkumisega. Elukeskkonnast pole mõtet mingi raha eest loobuda.