Majaomanik läks tee-ehituse pärast vallaga kohtusse

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Uus tee toob Kasari vana silla juurest jõe äärde ja läheb mööda vanast õpetajate majast, kuhu kolinud inimesed otsisid rahu ja vaikust. Urmas Lauri

Uus tee toob Kasari vana silla juurest jõe äärde ja läheb mööda vanast õpetajate majast, kuhu kolinud inimesed otsisid rahu ja vaikust. Urmas Lauri

Suvel ehitas Lääneranna vallavalitsus Kasari vana silla alt kulgenud pinnastee asemele korraliku kruusatee.

Ujumiskoha ehitus aga takerdus, sest kunagise Kasari kooli õpetajate maja kinnistu omanik Meelis Mesila kaebas tee-ehituse kohtusse. „Ühele kodanikule ei meeldinud lihtsalt, et vald seal teed ehitab,” ütles vallavalitsuse liige, abivallavanem Martin Tee Lääne Elule.

„Esiteks soovin täpsustada, et antud juhul ei ole tegemist uue tee ehitusega, vaid ajaloolise tee teekatte põhjaliku renoveerimisega. Viimati renoveeriti teed osaliselt aastal 2012,” selgitas Tee hiljem pressiesindaja kaudu. „Suvel alustas Lääneranna vallavalitsus tee remondiga ning sõlmis lepingud eratee avalikuks kasutamiseks muutmiseks kinnistute omanikega, kelle maadel tee asub.”

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Prepostuumse aukodaniku...
2 aastat tagasi

… tiitel omistati Tiina Lobjale, Kaja Lotmanile, Nele Sõbrale, Janar Sõbrale, Margus Källele, Armand Reinmaale, Martin Teele jpt. ühtehoidva ja elukeskkonnana kõigile parima Lääneranna valla eeskujulikele kodanikele, ennastsalgava ja tulemusliku töö eest Euroopa parima kodukoha loomisel.

Leo
3 aastat tagasi

Tore, et tee korda tehti. Autoga oli seni oht rööpaisse kinni jääda. Jala oli keeruline minna, sest seal endise õpetajate maja juures jooksis kuri koer vastu. Osta maja teadmisega, et sillast alates oled ka kogu ülejäänud maa kunn on veider. Ajast aega on olnud meierei vastas kõigi ujumiskoht. Au vallale, et tee korda tegi. Lihula ümbruses on ujumiskohtadega kehvasti. Kasari ujumiskoht on suurepärane! Kohtukulude asemel võiks majaomanik aia hoopis teha.

Jahhh
3 aastat tagasi

Katastrikaardil andmeil ei läbi tee majaomaniku maad, ehk ei asu tema maal. See on küll kurb, et majaomaniku ootused on rikutud, kuid teha pole suurt midagi. Kohut kaevata on võimalik selles osas, et tee asub vahetult majaomaniku kinnistu piiri ääres ja sinna ehitamiseks peab olema majaomaniku luba. Samas majaomaniku ainus ligipääsutee ongi see sama tee kui vaadata aerofotot. Maja asub mitme kinnistu vahel ning ilma kõrvalmaaomanike loata ei pääseks majale ligi. Võib olla õnnelik, et naabrid olid nõus andma oma maa määramata ajaks avalikku kasutusse. Kinnisvara valimisel peab olema äärmiselt ettevaatlik! Kui soovida eraldatust, siis peab ostma üles kogu ümberkaudse… Loe rohkem »

Oot-oot
3 aastat tagasi
Reply to  Jahhh

Hea käsitlus. Huvitav mis seisud selle Noarootsi teega seal ühe poolsaare tipule pääsemisega

Oot-oot
3 aastat tagasi
Reply to  Oot-oot

Noarootsis Ramsi poolsaare tippu viiv värav võib peagi kaduda, sest Tallinna ringkonnakohus jättis täna rahuldamata tee sulgenud maaomanike Priit ja Signe Kotkase appellatsioonikaebuse.

Kotkased pöördusid apellatsiooniga ringkonnakohtusse pärast seda kui Tallinna halduskohus oli tänavu jaanuaris otsustanud Kotkaste ja Lääne-Nigula valla vahelises vaidluses, et Ramsi neeme tipu avamine ja juurdepääsu tagamine merele on avalikust huvist kantud eesmärk ja tee tuleb jätta avalikku kasutusse.

Lääne-Nigula vallavolikogu seadis eelmise aasta 26. juunil Ramsholmi kinnisasjale sundvalduse Ramsi tee ulatuses, eesmärgiga määrata see eratee avalikuks kasutamiseks ja võimaldada kõigie juurdepääs Ramsi puhkekohale.

Johhaidii...
3 aastat tagasi

Tõsised sotsidest ametnikud….