ERR: vallavalitsus kaalub Lihula gümnaasiumi tulevikku

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Lihula noored rahvatantsijad. Arhiiv
Lihula noored rahvatantsijad. Arhiiv

Kahanev õpilaste arv paneb Lääneranna valla valiku ette, mida teha Lihula kooli gümnaasiumiastmega. Üks mõte on, et Pärnumaa väiksemate gümnaasiumide põhjal võiks luua uue riigigümnaasiumi, kuid millist kasu üle kogu maakonna hajutatud koolist oleks, pole veel selge, teatas „Aktuaalne kaamera”.

2016. aasta sügisel õppis Lihula kooli gümnaasiumiastmes 55 last. Praegu 40. Lääneranna volikogu esimees Arno Peksar ütles „Aktuaalsele kaamerale”, et gümnaasiumi palgaraha katmiseks tuleb omavalitsusel aastas juurde maksta umbes 30 00 eurot. Õppeastet sulgeda oleks aga keeruline.

„Praeguste gümnaasiumide juures ei ole õpilaskodusid. Kui viia siitkandist kõik õpilased kuskile teise gümnaasiumi õppima, siis kuhu nad panna? Osadel peredel ei ole ka võimekust seda elamist kinni maksta,” selgitas Peksar.

Tema näeb võimaliku lahendusena, et Pärnumaa väikeste gümnaasiumide baasil moodustatakse riigigümnaasium, mille õppekohad oleksid hajutatud üle maakonna.

Pärnumaa omavalitsuste liidu üldkogu esimees Lauri Luur ütles, et kunagi ammu on põgusalt arutatud, kas väikesed gümnaasiumid võiksid olla Pärnus asuva Koidula riigigümnaasiumi filiaalid.

„Selle kohta puudub igasugune analüüs,” rääkis Luur.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments