Alates esmaspäevast tuleb Lätti sõites elektrooniline kaart täita

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Läti piir. Foto: Urmas Lauri
Läti piir. Foto: Urmas Lauri

Alates esmaspäevast peavad kõik Lätti reisijad täitma kuni 48 tundi enne piiriületust elektroonilise ankeedi lehel, teatas välisministeerium.

Ankeet on saadaval alates 12. oktoobrist. Alaealiste eest täidab ankeedi lapsevanem või seaduslik esindaja. Ankeeti märgitakse isikuandmed koos kontaktandmetega ja eelneva 14 päeva reisiajalugu. Ankeedi täitjad saavad QR-koodi, mis tuleb esitada piirivalveametnikule piirikontrolli või pistelise kontrolli puhul.

Eestist Lätti sisenemisel kehtib reisijatele 10-päevane eneseisolatsiooninõue. Erandite kohta, kes ei pea jääma eneseisolatsiooni, on võimalik lugeda Reisi Targalt lehel või Läti saatkonna kodulehel.

Lisaküsimuste korral tuleks pöörduda Läti saatkonna poole Tallinnas. Küsimusi on võimalik esitada ka Facebookis: www.facebook.com/LatvianEmbassyinEstonia

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments