Lihula veretöö uurimine on lõppjärgus

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Küünlad apteeker Ülle Heinveri hukkumiskohal. Arvo Tarmula
Küünlad apteeker Ülle Heinveri hukkumiskohal. Arvo Tarmula

Juuni alguses Lihulas kaks inimest tapnud ja kolme vigastanud Mikk Tarraste kuriteo uurimine on lõppjärgus.

„Menetlus ja tõendite kogumine jätkuvad, kuid uurimine on tõesti lõpusirgel ja peaks meie plaanide järgi jõudma süüdistuse esitamiseni veel sel aastal,” ütles prokurör Gardi Anderson.

Lääne prefekt Kaido Kõplas ütles, et politsei ootab veel ühe ekspertiisi tulemust, mis peaks saabuma paari nädala jooksul. Uurimise seisu ei kommenteerinud lähemalt ei Kõplas ega Anderson, kuid mõlemad kinnitasid, et Tarrastel ei olnud kaasosalisi, samuti ei võtnud ta kedagi pantvangi.

Traagilised sündmused Lihulas said alguse 6. juunil kl 22 paiku, kui 32aastane Tarraste mõlkis Lihula Olerexi tanklas autosid ja tankla seina ning põgenes. Teda asus jälitama 40aastane mootorrattur, kellest sai Tarraste esimene ohver. Tarraste tulistas mootorratturit Lihulast Tuudile viival vanal raudteetammil, rattur suri sündmuskohal.

Veidi hiljem tulistas Tarraste juhuslikult mööda sõitnud autot, kus oli neli inimest – mees, naine ja kaks last. Naine suri vigastustesse.

Politsei korraldas tulistaja tabamiseks ulatusliku operatsiooni ning kell 00.40 andis Tarraste alla. Ta vahistati ning talle on esitatud kahtlus mõrvas ja tapmiskatses.

Prokuröri sõnul on esialgseid kahtlustusi uurimise kestel täpsustatud, lõplik süüdistus sõnastatakse süüdistusaktis.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments