1

Kolm Läänemaa päästjat saavad täna Elupäästja medali

Kaire Reiljan

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Tänavu veebruaris tõid päästjad Vööla merel viimasel hetkel roostikust välja kanuuga ümber läinud kalamehe. Jaanek Reppo, Urmis Põld ja Urmas Kolga saavad mehe elu päästmise eest Elupäästja medali. Foto Hannes Kliss

Jaanek Reppo Haapsalu ning Urmis Põld ja Urmas Kolga Risti komandost saavad Vööla lahel kalamehe elu päästmise eest täna Elupäästja medali, tubli teenistuse eest saab päästeteenistuse medali Haapsalu operatiivkorrapidaja Andrus Eltmaa.

Tänavu veebruaris sattus Vööla lahel hätta kanuuga kalastama läinud vanem mees, kelle päästjad alajahtununa leidsid ja kiirabile üle andsid. Kanuu läks ümber ja mehel õnnestus küll kaldale saada, kuid ümberringi oli paarkümmend meetrit roostikku, kust märjaks saanud mees enam läbi minna ei jaksanud. Esialgu jõudis ta appi hüüda, mida kuulis nii lähikonnas kalastanud seltskond kui kostus see ka lähedaloleva talu õue ning tänu sellele kutsuti kohale päästjad.

Esialgu otsisid päästjad hädasolijat paadiga, kuid et mees oli roostikku jõudnud, jätkati otsinguid jalgsi. Kui päästjad mehe leidsid, oli ta tugevalt alajahtunud ja omal jalal liikuda ei suutnud.

„Poisid kasutasid oma talupojatarkust ja kogemust ning suutsid mehe roostikust üles leida,” ütles Läänemaa päästepiirkonna juht Hannes Aasma. Ta lisas, et päästetud kalamees saatis ka ise hiljem tänukirja, milles tänas päästjaid oma teise sünnipäeva eest.

Elupäästja medalid ja päästeteenistuse aumärgid annavad täna pärastlõunal Pärnu kontserdimajas üle president Kersti Kaljulaid, siseminister Mart Helme ja päästeameti peadirektor Kuno Tammearu. Elupäästemedaliga tunnustatakse tänavu 70 inimest, kelle seas on nii kutselisi päästjaid kui ka juhuslikult õigel ajal õiges kohas olnud tavalisi inimesi.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Kaie
Kaie

Risti päästekommando poisid ongi superpoisid. Igati tore uudis.

wpDiscuz