Haapsalu põhikooli kolimine uude majja lükkub edasi

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Haapsalu uus põhikool. Arvo Tarmula

Haapsalu uue põhikooli lipud tõmmatakse reedel kooli ees vardasse ja maja avatakse, kuid lapsevanemad seda veel vaatama ei pääse ja koolitöö jätkub esmaspäevast vanas majas.

Esialgu pidi koolitöö algama uues majas 14. septembril, järgmine tärmin on 21. september.

„Võtame nädala kaupa, nädala sees me kolima ei hakka,” ütles Haapsalu põhikooli õppejuht Ülle Lobjakas.

Uue maja sisustamisega läheb Lobjaka sõnul veel aega. „On veel mööblit kokku ja paika panna, garderoob sisustada,” ütles Lobjakas.

Haapsalu põhikooli ligi 700 last ja 70 õpetajat marsib rongkäigus vana kooli eest uue ette reedel kell 12.45. Uue maja ees tõmmatakse vardasse tuttuued lipud – kooli lipp, Haapsalu linna lipp ja Eesti lipp. Maja pühitseb sisse EELK piiskop Tiit Salumäe. Pärast seda ja kõnesid lähevad õpetajad ja külalised, sh haridusminister Mailis Reps uue majaga tutvuma, lapsed lähevad koju.

„Kõik lapsed on klasside kaupa uue majaga seestpoolt juba tutvunud,” ütles Lobjakas. Emad-isad näevad uut koolimaja seestpoolt siis, kui nad lähevad lastevanemate koosolekule. „Hiljemalt 10. oktoobriks on koosolekud peetud,” ütles Lobjakas.

Välisjalatsites koolimajja ei pääse. „Emadele-isadele anname sinised sussid,” ütles Lobjakas.

Tuleval nädalal õpivad pedagoogid tarvitama klassides olevaid uusi lameekraantahvleid. „Tuleb kolmes rühmas koolitus, kuidas neid kasutada,” ütles Lobjakas. „Põhilise peaks selgeks saama tunni ajaga.”

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
15 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
juss
3 aastat tagasi

Milleks seda maja sisse peab õnnistama?

Misasja
3 aastat tagasi
Reply to  juss

aa miks mitte!?

kodanik
3 aastat tagasi

Meenutame kuidas linnapea Sukles 1. septembril põhikooli õpilaste ees kooliaastat avades tunnistas häbi, et uus kool ei saanud valmis ja lubas 11. septembril rääkida juba väärikalt rõõmsas toonis, aga paraku jälle…. Oli see ainult hea lootus ja näitas veelkord, et linnapea ei hooma, mis linnas toimub

Olle
3 aastat tagasi
Reply to  kodanik

No mis….
Objekti maksumus ca 9 miljonit. Aastaga tehti valmis ja nüüd nipet näpet. See maamärk jääb aastakümneteks. Need nädal kaks kolme aasta pärast kedagi ei huvita….

Georg
3 aastat tagasi
Reply to  Olle

Täitsa nõus, et 2-3 nädalat ei huvita pärast kedagi.
Aga milleks enne kaagutada, kui muna munetud 🙂
Et asjad õigeks ajaks tehtud saaks tuleb aegsasti alustada! Mitte nii, et ise tekitame raskused, mida siis hakkame kangelaslikult ületama 😉

Olle
3 aastat tagasi
Reply to  Georg

Vahepeal kevadel oli koroona, mis pani üldse kõige valmimisele küsimärgi, nagu tundus. Keegi äkki mäletab…. nüüd kaks nädalat ajast üle vs koroona kolm kuud… no mis……..

Ro Olle
3 aastat tagasi
Reply to  Olle

Ilmselt räägiksid sama juttu, kui koolimaja valmiks detsembris. Kool algab meil 1.septembril. Maja võiks valmis olla 3 nädalat varem, mitte hiljem.

Agu
3 aastat tagasi
Reply to  Georg

Teiesuguste jaoks oleks pidanud ütlema, et jõuluks saab valmis, siis oleks nüüd avatud ja te oleks nii rõõmus olnud ja kiitnud takka, et küll on tublid, said enne tähtaega valmis.

Misasja
3 aastat tagasi
Reply to  kodanik

Mis see natukene üle läks pole küll nüüd mingi häbiplekk või paanitsemise koht. Suuremahuliste projektidega ikka juhtub nii, pisiasju on nii palju, et seda on sekundi pealt raske välja arvutada. Tore, et valmis sai ja loota jääb, et kvaliteet ka hea tuli! Tubli töö!!!

Agu
3 aastat tagasi
Reply to  kodanik

Issand, milline õel inimene te olete!

jaa
3 aastat tagasi

oli kunagi Haapsalus raudtee, teraviljakombinaat, leivatehas, lääne kalur…..praegu nagu ei usukski seda.

arvaja
3 aastat tagasi
Reply to  jaa

Jaa ära unusta ka lennuvälja ,mis kunagi funktsioneeris ja paljudele tööd andis.

Agu
3 aastat tagasi
Reply to  arvaja

igatsete venelasi tagasi või?

veel
3 aastat tagasi
Reply to  jaa

tuleb meelde Sulev

Tubli
3 aastat tagasi

Jees, natuke veel ja ongi valmis! Tubli töö! Linnas üks moodne õppeasutus vähemalt!