Ööpäevaga sai koroonadiagnoosi 15 inimest

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 1 903 haigust COVID-19 põhjustava SARS-CoV-2 viiruse esmast testi, millest 15 testi tulemus osutus positiivseks.

Rahvastikuregistri andmete kohaselt laekus enim uusi positiivseid testitulemusi Harjumaale, kus koroonaviirusesse nakatumine tuvastati seitsmel inimesel. Ida-Virumale laekus kuus uut positiivset testi tulemust ja Pärnumaale üks.  Ühel juhul puudus positiivse proovi andnul rahvastikuregistris registreeritud elukoht.

Harjumaale (kõik Tallinna) ööpäevaga lisandunud seitsmest haigusjuhust on neljal juhul tegemist varasema nakatunu lähikontaktsetega. Ülejäänud nakatumiste asjaolud on hetkel veel täpsustamisel.

Perioodil 8.-9. september lisandunud haigusjuhtudest oli kahel korral tegemist sissetoodud  juhtudega (India ja Ungari), neljal juhul oli haigestumine seotud kohvikus peetud sünnipäevaga ja seal viibinud isikutega ning seitsmel juhul oli tegemist nakatumisega pere-ja töökontaktide kaudu.

Terviseameti põhja regionaalosakonna jälgimisel on viis aktiivset kollet, millest Nõmme Kalju koldega on seotud 15, 21. augusti Viimsepäeva katedraali klubiürituse koldega 10, Gourmet Coffee koldega 16 ning muusika koldega kuus. Töökohal haigestumise koldega on kokku seotud kaheksa haigusjuhtu.

Kokku on seoses koroonaviiruse levikuga terviseameti Põhja regionaalosakonna jälgimisel 912 inimest, kellest 163 on haigestunud.

Ida-Virumaale lisandus  kuus uut juhtu. Viiel juhul on tegemist nakatumistega töökohas, ühel juhul on tegemist varasema nakatunu lähikontaktsega. Kokku on Ida regioonis viis aktiivset kollet, millest suurim on 57 haigestunuga (neist 31 on töötajad ja 26 töötajate lähikontaktsed)  nii-öelda Estonia kaevanduse kolle. Ühendkuningriigist sissetoodud koroonaviiruse koldega on seotud 15, Ojamaa kaevanduse koldega üheksa ning Viru vangla koldega viis haigusjuhtu (kolm töötajat ja kaks töötaja pereliiget). Töökoha koldega nr 1 on tänahommikuse seisuga seotud viis inimest ja töökoha koldega nr 2 kuus isikut (nendest neli töötajat ja kaks pereliiget). Ida regionaalosakonna jälgimisel on 448 inimest, kellest on 62 haigestunud.

Lõuna regioonis on tänahommikuse seisuga kolm kollet – perekondlik nakatumine (6 inimest), Võru sünnipäev (16 inimest, kellest 1 on Lääne regionaalosakonna jälgimisel) ja Itaalia reisi kolle (9 haigestunut, 5 neist on  Lääne regionaalosakonna jälgimisel). Lõuna regionaalosakonna jälgimisel on koroonaviirusega seoses 291 inimest, kellest 34 on haigestunud.

Pärnumaal registreeritud juhtumi puhul on tegemist varasema nakatunu lähikontaktsega. Lääne regionaalosakonnas on jälgimisel 27 inimest, kelles 9 on haigestunud.

Terviseamet paneb südamele: Kuna lähikontaktiks loetakse olukorda, kus inimesed viibivad teineteisele lähemal kui 2 meetrit ja pikema aja jooksul kui 15 minutit, siis haigena koosviibimisele minek on kindel viis oma sõpru nakatada – sageli viibitakse tunde tihedalt koos kinnises ruumis ning räägitakse valjul häälel.

Viimane aitab viiruseosakestel aga veelgi paremini levida.

Kindlasti võiksid ürituste osalejad oma telefoni paigaldada koroonaäpi HOIA, mis aitab võimalikku lähikontakti tõhusamalt tuvastada.

Hommikuse seisuga vajab Eestis koroonaviiruse tõttu haiglaravi 9 inimest, juhitaval hingamisel on üks  patsient. Koju ei saadetud ühtegi inimest. Uusi COVID-19 haigusjuhtumeid avati kaks.

Tänaseks on haiglates lõpetatud 418 COVID-19 haigusjuhtumit  405 inimesega.

10. septembri seisuga on tervenenud 2 215 inimest. Neist 1 683 inimese (76,0%) haigusjuhtum on lõpetatud, 532 inimese puhul (24,0%) on positiivsest testist möödunud rohkem kui 28 päeva ja inimene ei viibi haiglaravil ehk ootab tervenemise kinnitamist.

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 inimese kohta on 20,69.

Eestis on kokku tehtud ligi 166 tuhat esmast testi, nendest 2 600 ehk 1,6 protsenti on olnud SARS-CoV-2 viiruse suhtes positiivsed.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments