Raudtee jõuab Haapsallu aastal 2024, Rohukülla 2026

Lääne Elu

info@le.ee

Elroni rongijuhid alustasid õppesõite uuel lõigul novembri keskel. Esimene „porgand” jõudis Turbasse 18. novembril. Foto: Rauno Volmar
Elroni „porgandina” tuntud rongid peaksid Taavi Aasa hinnangul Haapsallu jõudma 2026. aastal. Rauno Volmar

Eesti Raudtee kuulutas välja Haapsalu raudtee järgmise lõigu Turba-Ellamaa projekteerimishanke. Projekt valib ilmselt järgmise aasta keskel. Majandus- ja taristuminister Taavi Aasa (KE) sõnul võiks raudtee Rohukülani valmis ehitada aastaks 2026. Maksma läheks see hinnanguliselt kuni 100 miljonit eurot.

Haapsalu raudtee, mis rajarakse vana Haapsalu raudtree tammile, on jällegi sammuvõrra edasiliikumas, sest järgmine projekt Turba-Ellamaa peab olema valmis järgmise aasta keskel, vahendas „Aktuaalne kaamera”.

Riisipere-Turba lõigu valmimise järel järgmise viie kilomeetrise lõigu projekteerimise hankele oodatakse pakkumisi septembri lõpuni.

Riigikogu liige ja Haapsalu volikogu esimees Jaanus Karilaid lubas, et raudtee jõuab Haapsallu aastal 2024.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
18 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Mees
3 aastat tagasi

5 Aasta pärast võib palju veel juhtuta siis jälle rahad otsas

Juhan
3 aastat tagasi

Väga tore uudis! Kunagi sai ju 50 km teed ühe ärimehe poolt 5000 EEKuga ostetud…

Tolmu Ahv
3 aastat tagasi

Ega lp.rahvas pole unustanud,et selle hobuse unenäo maksame meie,maksumaksjad,oma maksudest kinni.Juba praegu sõidavad pooltühjad bussid peaaegu iga tund Tallinna vahet,nii et asi on selges kahjumis.Mida on ka Ttü uuring näidanud.. Võib-olla tulevikus tasub asi end korraks rohkem,sest siis saab viimase metsa välja vedada.

Käkre
3 aastat tagasi

Kuna Haapsalu on panustanud immigratsioonile vähe, siis raudtee aitab seda viga parandada. 2025 aastaks valmib ka RB ning siis on võimalik otse Saksamaalt tuua vähemalt sada abivajajast sõjapõgenikku päevas. Siiski peab olema teiste Eesti piirkondadega solidaarne ja saa kõike endale rabada. Igaljuhul on vaja kiirelt alustada ka sotsiaalkorterite ehitust ning inimesed peavad valmistama ka oma kodud ette, et abivajajaid vastu võtta.

To Tohoh
3 aastat tagasi
Reply to  Käkre

Sul ka ei tasu enam peale võtta.

Justnimelt
3 aastat tagasi
Reply to  Käkre

Väga õige, tundute väga tark inimene olevat! Sellega peab tegelema. Kõige parem oleks, kui teha kohustuslikuks majaomanikele võtta kolmandatest riikidest vähemalt kaks alaealist enda juurde elama. Lapsed tuleb vanematest lahutada nii intregeeruvad paremini.

Tohoh
3 aastat tagasi

Au ja kiitus Mikk Lõhmusele ja Urmas Suklesele

To Tohoh
3 aastat tagasi
Reply to  Tohoh

Ära enam peale võta.

riho
3 aastat tagasi

jah

2028
3 aastat tagasi

haapsalust virtsu, virtsust pärnu ja seal juba rail baltic ja jevroopa

Agu
3 aastat tagasi

hmm…millal need kohalikud valimised tulemas on? Meediat lugedes, tundub, et valimised juba päris lähedale jõudmas 🙂

lobitööks ja kuulamiseks valmis, alati valmis!
3 aastat tagasi
Reply to  Agu

Nii ongi. Tubli aasta veel ja siis ongi valimised ja edasi vaadatakse, mis saab või mis ei saa, Seniks jõudu propaganda kuulamisele, rahvas! Ai-jaa, siis jälle Riigikogu valimised tulekul ja hakkab jälle pihta.

heh
3 aastat tagasi

Ei jõua juu, artikkel räägib, et võiks jõuda

juss
3 aastat tagasi
Reply to  heh

Mis krdi artikkel? Kui kesik ütleb, et jõuab, pole põhjust kahelda! Ega te, lugupeetud, ometi arva, et poliitik valetab?

Agu
3 aastat tagasi
Reply to  juss

Kui sajjandi lõpuks..järgmise sajandi lõpuks hyperloop tuleb, siis olen ka rahul. Kellele seda “auruvedurit” enam vaja on nüüdsel ajal, elurütm kiireneb päevadega.

kuupäeva kirjutasin juba üles
3 aastat tagasi
Reply to  Agu

Peetrike sõidab ka, vedurid jäävad ka lõbusõitjatele. Töö- ja pereinimesed ikka kiirustavad ja sõidavad autodega. Mina, pensionär, lähen lastelastega lõbusõidule. Üks kord kindlasti. Vaadake siis nüüd, mis see teile kõigile maksma läheb, ulme ju!

Sass S
3 aastat tagasi

Aga kus sa tead mis olukord on paarikümne aasta pärast ?

sõidan ja sõidan
3 aastat tagasi
Reply to  Sass S

Sass, ei noh, poliitik ju ei valeta. Aastaks 2024, siis hiljemalt 31. detsembriks saan ju sõita.