Galerii: Valge Daami rüütliturniir nõretas adrenaliinist ja kuumusest

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 60
Rüütliturniiril nägi nii kahevõitlusi kui ka massivõitlust, kus korraga läks vastamisi kuni kaheksa rüütlit. Foto: Lemmi Kann

Laupäeval oli Valge Daami aja üks atraktiivsemaid vaatemänge keskaegne mõõgavõitlus, mis naelutas publiku tundideks võitlusringi äärde. Pealtvaatajaid oli väikestest põnnidest kuni hallpeadeni, kõik lummatult jälgimas vaatemängu, mida lõõskavas päikse käes pakkusid täisturvises rüütlid.

Mõõgavõitleja varustus kaalub paarikümne kilo ringis, kus rõngassärgi või plaatturvise all on omakorda veel korralik polsterdus, mida võib võrrelda mitme vatijopega. Lisaks veel samal moel polsterdatud kiiver. Kõik selleks, et üksteist viga saamata materdata saaks.
Kui publik otsis kohta puude varjus, et palaval päeval ennast võimalikult mugavalt tunda, siis Eesti ja Läti soost mõõgavõitlejad andsid kuumust trotsides neli tundi kestnud vaatemängu. Millist vastupidavust see nõuab, võib vaid ette kujutada.

Keskaegne mõõgavõitlus ei ole šõu, vaid spordiala, mida harrastatakse kogu maailmas.
Eilse turniiri korraldas Tartus tegutsev Mõõgavõitlusselts.

Fotod: Lemmi Kann

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments