Eestirootslaste kultuurikandjad on Osmussaarelt ja Pakrilt

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Lääne-Nigula mäng viib ka Osmussaarele. Urmas Lauri

Eestirootslaste kultuuriomavalitsus annab sel aastal eestirootslaste kultuurikandja tiitli koos Hans Pöhli medaliga Osmussaare külaseltsile ja pakrilasele Hjalmar Enggrönile.

Osmussaare külaselts (Odensholms bylag) ühendab peamiselt Rootsis elavaid osmussaarlaste järeltulijaid. Igal aastal on neil tavaks vähemalt korraks tulla pikemaks ajaks endisele kodusaarele ja seal talgutöid teha. Lisaks on nad panustanud saarele oluliste objektide korrastamisse.

Eestirootslaste kultuurinõukogu esimehe Ülo Kalmu sõnul on Osmussaar võib-olla kõige rohkem kannatada saanud eestirootsi ala. „Tore, et sinna on nüüd elu hakanud tagasi tulema. Osmussaare  külaselts on olnud hästi tubli ja neil on innukad eestvedajad,” ütles Kalm. Osmussaare külaseltsi tegemistest tõstis Kalm esile kalmistu korrastamist, kabelivaremete konserveerimist ja külakeskuse ehitamist.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments