Juhtkiri: kokkuhoiu nimel

Lääne Elu

info@le.ee

Joonistanud Ott Vallik.


Haapsalu lapsed ei saa pärast eriolukorra lõppu käia lasteaias, kuhu neile on koht antud. Jah, nad saavad lasteaias käia, koht on olemas, aga see ei pruugi olla sama lasteaed, kus nad on harjunud käima, vaid valvelasteaed. Vanemad ei ole sellega rahul. Nad on pöördunud Haapsalu linnavalitsuse, ja kui sellest ei olnud abi, siis lõpuks ka õiguskantsleri poole.

Haapsalu linnapea Urmas Sukles ja aselinnapea Kaja Rootare põhjendavad oma otsust kokkuhoiuga. Ka juriidiliselt olevat kõik korrektne – kõik linna lasteaiad on avatud, lihtsalt töötavad kahes majas. Kas linnajuhtide vastus rahuldab õiguskantslerit, pole veel teada, sest linn alles vastas järelepärimisele. Kindlasti ei rahulda see aga lapsevanemaid – juriidilise korrektsuse asemel huvitab neid laste heaolu.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Mina arvan, et...
3 aastat tagasi

Igal vallal ja linnal on õigus ise majandada ja igal vanemal õigus ise oma lapsi kasvatada. Lasteaed jäägu abistaja rolli. Töötavale vanemale on lasteaed abiks. Ka enne kooli minekut võiks laps mõne aasta õppeperioodil lasteaias õppida. Lastele on parim kasvukeskkond toetav ja hea perekond ning oma kodu. Täiesti õigustatud on suvel kui lapsi käib vähem lasteaias, koondada lapsed kokku. Meil on nii väike linnake, et kõik tunnevad kõiki. Ka lastele ei tee sotsialiseerimine halba 🙂

küüniline realism
3 aastat tagasi

vallad ega linnad pole küll äriühingud, aga raha ei kasva puu otsas isegi mitte nende jaoks.
eks te nt. katsuge teha ajalehte selle raha eest, mida teil pole 😀

K.S
3 aastat tagasi

Ja kokkuhoitud rahaga saab nt. Valimisreklaami teha… Ja meile õnnetuseks on neid lollakaid, kes ainult reklaamist juhinduvad, vist jälle piisav hulk, et sama jõuk jälle tagasi valitakse….nagu Putin ja Venemaa…

valija
3 aastat tagasi
Reply to  K.S

No julgen arvata, et enam küll ei valita. Selles majas on ikka üksjagu asju juhtunud.

No
3 aastat tagasi

Kui arvestada seda, et väikeses linnas on 5 linnapead, või vaadates linna palganumbreid ja seda, mis summades siin linnas preemiaid makstakse, siis rahapuudus ei saa jutuks tulla. Või kasvab rahapuu vaid nende jaoks?