Haapsalu esindusveini saab nüüd osta Coopist

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Haapsalu Sõprade Vein. Foto: Lemmi Kann
Haapsalu Sõprade Vein. Foto: Lemmi Kann

Alates maikuust saab Haapsalu tarbijate ühistu kauplustest osta Haapsalu Sõprade Veini, mis pärineb Haapsalu sõpruslinnast Grevest.

Haapsalul on alates 2004. aastast sõpruslinn Itaalia Toscanas. Greve in Chianti on ühtlasi maailmakuulsa veinipiirkonna Chianti Classico pealinn.

„Kui Haapsalu linn korraldas 2011. aastal esimesed Haapsalu veinipäevad, siis osales ka delegatsioon Itaaliast. Delegatsiooni kuulus David Migliorini, Greve in Chianti lähedal asuva veinimõisa omanik,“ rääkis Haapsalu aselinnapea Tõnu Parbus.

Migliorini on Haapsalu veinipäevadel osalenud nüüd korduvalt ja tema veinid on ka auhindu võitnud. Haapsalu linnavalitsus valis ühe tema punastest veinidest Haapsalu linnavalituse esindusveiniks.

„Kuna Itaalia veinipidu sellel aastal ei toimu, siis mõtlesime, et toome meie linna esindusveini rahvale lähemale,“ selgitas Parbus.

Haapsalu tarbijate ühistu esimees Raimond Lunev läks mõttega kaasa.
„Me oleme oma ühistuga Haapsalu linnaga ju tihedalt seotud ja mul oli väga hea meel, et selline ettepanek tehti. Itaalia veinipäevad toimuvad ju Haapsalus juba aastaid ja statistika näitab, et itaalia veine ostetakse Haapsalu Coopi poes aastaringselt tunduvalt rohkem kui mujal Eestis,“ märkis Lunev.

Varasematel aastatel Itaalia veinipeo konkursi võitnud veine ostetakse tema sõnul jätkuvalt palju. Neid on lihtne ka ära tunda, sest pudelid kannavad vastavalt märgistust.

Kuigi seni pole Haapsalu Sõprade Veini mitte kuskil reklaamitud, ostetakse seda Lunevi sõnul juba mehiselt. „Esimesed partiid on otsas ja tellisime järgmise,“ ütles ta.

Haapsalu Sõprade Veini hind on 9.90 eurot. Iga ostuga kaasneb ka väike panus Haapsalu kultuuriürituste toetuseks

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
7 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
veinisõber
3 aastat tagasi

Aga itaalia veinitootjad on meile ju erilised sõbrad miskipärast. Miks … ei tea.

gurmaan
3 aastat tagasi

Arusaamatu? Kus on siis meie Eesti meelsus? Kohalikud veinitootjad on juba aastaid osanud teha häid veine, milliseid kiitnud ka välisturistid ja nüüd hoopiski valikus Haapsalu & Itaalia vein. Mina eelistaks ikka Rabarberi vahuveini ja mustika veini!

Insener
3 aastat tagasi
Reply to  gurmaan

Välisturistid kiidavad lihtsalt viisakusest ja on sellised üdini sallivad, et nad tegelikku arvamust välja ei ütle. Esindusvein aga peabki kvaliteetne olema, kvaliteetsest toorainest, aga mitte rabarber.

puhkaja
3 aastat tagasi
Reply to  Insener

Tea, esindusvein võib olla ikka selle riigi toode, kus seda toodetakse.

Agu
3 aastat tagasi
Reply to  puhkaja

Igast solki pole ka mõtet kaugetele külalistele pakkuda ju. Vaadatakse nagu koopainimest ja ei soovi keegi sinuga bisnisit teha.

juss
3 aastat tagasi
Reply to  Agu

No Kõuts ja Krants on ikka kvaliteedi tipp!

Agu
3 aastat tagasi
Reply to  juss

Inimene, saa aru, et veinimari on viinamari. Kõik ülejäänud joogid mida veiniks yahetakse nimetada on lihtsalt käärima aetud morsid.