3

Jaanilõkked süttivad tänavu peota

Tänavu jäävad massijaanipeod ära, kuid lõkkeasemetele on juba kogunenud suured lõkkematerjali kuhjad. Näiteks Palivere vabatahtlikud päästjad kavatsevad oma lõkkekuhja juba maikuus ära põletada, et jaaniööl jõude seisev kuhi püromaanides kiusatust ei tekitaks, vahendas „Aktuaalne Kaamera”.

Tänavu on suured jaanituled viiruse tõttu ära keelatud, kuid külaplatsidel ootavad oksahunnikud süütamist. Näiteks 700 elanikuga Paliveres, Läänemaal on puidukuhi tähelepanuväärne. Kuid jaanipäeval pidu ei tule.

„Kuna meil siin platsi peal on olnud jaanipäev 500-1000 osalejaga, siis seda ilmselgelt korraldada ei saa. Ja mis nüüd sellesse lõkkesse puutub, siis see on oluline, et inimesed toovad oma talgumaterjali, aiakoristusmaterjali – kõike siia,” rääkis Palivere aleviseltsi liige Andrus Eilpuu.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
h.t
h.t

Kas te sooviksite ,et lõkkes oleks vaid puhas, selleks pühaks õhtuks valitud puit ? Mina soovin seda väga . Meie naaaberrahva juures pidada nii olema !

täpp
täpp

Kas me nüüd jäämegi kartma,et isegi väljas üritusi ei toimu.

Alo
Alo

Ajuvaba jutt, hetkeseisuga ei ole peale 18. maid mitte midagi ära keelatud. See, et Lukas lolli peaga midagi ärples ei tähenda seaduse mõistes veel mitte midagi. Kuna meil veel diktatuuri pole siis pole see keelamine ka nii lihtne midagi.

wpDiscuz