Läänemaa haigla on plaanilist ravi taastades ettevaatlik

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Naiskodukaitsja Küllike Sinisalu valvas eile Läänema haigla kiirabi sissepääsu, et keegi testimata sisse ei tungiks. Malle-Liisa Raigla

Naiskodukaitsja Küllike Sinisalu valvas eile Läänema haigla kiirabi sissepääsu, et keegi testimata sisse ei tungiks. Malle-Liisa Raigla

Kui valitsus lubas sellest nädalast plaanilise ravi järkjärgulist taastamist, siis Läänemaa haigla leevendustega ei kiirusta ja eriarstide juurde pääseb vaid pärast koroonatesti tegemist.

Läänemaa haigla peaarsti Tõnis Siiri sõnul arutab Põhja-Eesti regionaalhaigla staap plaanilise ravi taastamist täna pärastlõunal. Ta lisas, et järsku üleminekut siiski oodata pole. „Algul tundub tore, et hakkame kohe tegema, aga saatan peitub detailides ja peame hoolega jälgima, et me ise ei hakkaks hooletusest mingit jama tekitama,” ütles Siir.

Läänemaa haigla ravijuhi Kai Tennisbergi sõnul pole eriarstide vastuvõtud Läänemaa haiglas täiesti seiskunud ka eriolukorra ajal. „Kõige tähtsam on suhtlemine,” ütles ta.

Tennisbergi sõnul on vastuvõtujärjekorras olnud patsientidega ühendust võetud, et selekteerida, kellega on arstil vaja näost näkku kohtuda või kelle puhul saab vastuvõtu asendada telefonikonsultatsiooniga. „Kui on vaja uuringuid teha, siis vajadusel saab uuringutele suunata ka telefoni teel,” ütles Tennisberg.

Eriarsti vastvõtud on hajutatud nii, et patsiendid üksteisega arstikabineti ukse taga kokku ei puutu.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
7 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Juhhei
3 aastat tagasi

Registratuurist öeldakse ainult, et haigla on kinni, proovi mai kuus uuesti.
Pole nagu lootustki arstile aega saada.
Varsti on emo väga ülekoormatud, sest ennetavat tööd ei toimu.

Tim
3 aastat tagasi

Kas keegi teab missugust plaanilist ravi Haapsalus üldse tehakse?

olematu abi
3 aastat tagasi

No mida tarka me siin sellest artiklist siis teada saime, üks ja sama ettevaatlikuse jutt ei aita meist kedagi arsti juurde ja kuidas siis perearst mind testile suunab kui sümptomid puuduvad, aga samas jälle siin kirjutab, et ainult testitud inimene saab vastuvõtule
Arstidel oli nüüd kuu aega tore telefonivestlusi pidada ja ükski kabinetiuksest tülitama ei pääsenud. Oleks aeg tööle hakata, jagada kõigile kes polikliinikusse tulevad kohustuslikud maskid ja mitte venitada niigi kosmilisi eriarstijärjekordi
Palka maksti teile täismahus ,aga patsiendid ,kes vastuvõtule ei saanud ,on osad juba töötud v. pankrotis ja kannatavad oma vaevustes.

Kohalik
3 aastat tagasi
Reply to  olematu abi

Pole siin toretat midagi. Tule ja tööta ise haiglas .vaataks kaua vastu pead.jah vaatate küll et ainult lust ja lillepidu.

haige liiges
3 aastat tagasi
Reply to  Kohalik

Kel omal kogemus pikas ooteajas ja valus puudub ei saagi sellest aru. Põlveliiges on OP i järjekorras ,aga katsu kannatada kui ortopeedi järjekord kasvõi leevendavaks süstiks on üle mõistuse pikk. Helistad registratuuri ,et teada millal ortopeedid kohal ,saab ainult ebamäärast infot ei tea kes ja millal üldse graafikud annavad ja kes millal tööl. Ja kuidas siis testiga on ,millisest uksest kus tuleb see sisenemist lubav test

abitu
3 aastat tagasi
Reply to  haige liiges

Tore ,kui Küllike valvab kuid arusaamatu on see kui vajan luumurruga või südamerütmihäirega kiirabi, siis kust ma võtan selle testi,kas ootan oma hädaga õues ukse taga kuni testibuss tuleb ja siis ootan vastust ja siis millalgi ikka veel ukse taga õues ootan kuni saan nn.kiirabi Kaua see kõik kestab,päeva või paar päeva.

diabeet.o
3 aastat tagasi
Reply to  olematu abi

No midagi tarka sellest artiklist ei saanud,eriarsti vastuvõtule pole võimalik saada,ravijuhi poolt vale sõnum ,kellega suhelda?Olen vastuvõtujärjekorras 2 kuud,,pole keegi ühendust võtnud,30.03.20- aeg kirjas.Perearst ei oska vastust anda,ei tea,registratuuris ei tea?Test tehtud Tü kliiniku poolt,saatsid e- posti ankeedi ja 2 päeva pärast ukse taga! Väga kiire ja meeldiv teenindus!!!