Hannes Rumm: kui rahva õnnetus on poliitiku õnn

Hannes Rumm. Foto: Arvo Tarmula

„Poliitikud on alati kriise armastanud,” ütles 9. märtsil, kolm päeva enne eriolukorra kehtestamist kogenud kriisikommunikatsiooni ekspert Ilona Leib ETVs.

Kui vaadata, kuidas on viirus mõjunud valitsusjuhtide mainele, siis saab selgeks, et nii see tõesti on. Maailma terviseorganisatsioon kuulutas 11. märtsil koroonaviiruse ametlikult pandeemiliseks. Ajakiri Economist koostas paar päeva tagasi ülevaate, kuidas on sellest ajast alates muutunud suuremate demokraatlike riikide juhtide populaarsus. Tulemusena pidas paika poliitiline rusikareegel, et rasketel aegadel koguneb rahvas oma juhtide taha.

Nii on Prantsusmaa presidendi Emmanuel Macroni toetus kasvanud 8 protsendipunkti, viiruse läbi põdenud Suurbritannia peaministril Boris Johnsonil 14, Kanada peaministril Justin Trudeaul 18. Isegi maailma ühes kõige masendavamas olukorras olevas riigis Itaalias on peaminister Giuseppe Conte isiklik reiting tõusnud märtsi 32 protsendilt 43 protsendini aprillis. Kui vaadata ringi meie naabrite seas, siis varasemast kõrgemalt hindavad oma valitsuse tööd raskes olukorras nii Läti, Soome kui ka Rootsi kodanikud.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Mis
3 aastat tagasi

jampsi ta siin jälle paneb?…

Ei tea
3 aastat tagasi
Reply to  Mis

Võibolla oli napsitanud.

koroonika
4 aastat tagasi

absurditeater

millest lehed ei räägi
4 aastat tagasi

MTÜ Ühiskonnauuringute Instituut väljastas eile 14.04.20 pressiteate koroonaviiruse uuringu kohta, mis muuhulgas kajastas, et kõige enam ollakse rahul Politsei- ja Piirivalveameti tegevusega ning kõige vähem ollakse rahul presidendi tegevusega senisel pandeemiaperioodil.

Tohoh
4 aastat tagasi

kuidas nii? President ju andis soovituse tulukestega vilgutada. See pidi ka midagi aitama.