Ratas: järgmisel nädalal saab rääkida piirangute leevendamisest

BNS

Jüri Ratas. Foto: Arvo Tarmula
Jüri Ratas. Foto: Arvo Tarmula

Peaminister Jüri Ratase hinnangul saab hakata järgmisel nädalal rääkima piirangute järkjärgulisest leevendamisest.

„Me oleme eriolukorras jõudnud pöördelisse punkti: esimest korda on Eestis uute nakatunute arv nädala vaates langenud. See tähendab, et kell on hakanud teistpidi tiksuma ja me oleme ületamas viiruse leviku küüru,” kirjutas Ratas oma Facebooki leheküljel.

„Meil on võimalus hakata järgmisel nädalal rääkima piirangute järkjärgulisest leevendamisest,” kirjutas valitsusjuht.

Ratase sõnul jõudis  valitsuskomisjon reedel kokkuleppele, milliste mõõdikute alusel hakkame hindama piirangute leevendamist.

Need on nakatunute arv, haiglaravil olijate arv, intensiivravikohtade hõlmatus, arstiabi kättesaadavus, ühiskonna valmisolek kehtestatud meetmeid järgida, majanduse üldine tervis ning usaldusmeetmete rakendamine.

„Uute nakatunute arvu vähenemine kinnitab, et senised piirangud töötavad ja kõikide inimeste pingutused on olnud asja eest. Samas vajame veendumust, et see muutus on püsiv, mistõttu peame lähiajal edasi pingutama,” kirjutas Ratas.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Tttt
3 aastat tagasi

Mjah,siis saabub laibakottide nappus meile?! Milleks kiirustada niimoodi??? Ootaks ikka aprill7 lõpuni ära js siis vaataks

veidi ennatlik
3 aastat tagasi

Saab näha. Kas Tartu juhtum asja pea peale ei pööra?

Ammu oleks aeg!
3 aastat tagasi
Reply to  veidi ennatlik

See ju niikaugel,teises Eestimaa otsas.Läänemaal pole ju kuuaega olnud ühtegi haigusjuhtu

Pankur
3 aastat tagasi

Terviseameti andmeil hospitaliseeriti raske gripi või gripiga seotud pneumoonia tõttu 1662 inimest.(1946 hooajal 2017/2018).
Intensiivravi vajas 130 inimest (212 inimest hooajal 2017/2018).
Gripist tingitud tüsistuste tõttu on surnud 57 haigestunut . (94 inimest hooajal 2017/2018).

113
3 aastat tagasi
Reply to  Pankur

Poleks nagu kuulnud et sellel gripi hooajal oleks midagi väga trastilist ka ette võetud ,laseme jah praegu kõik lõdvaks ja vaatame siis mis numbrid tulema hakkavad,need ei ole võrreldavad.