Suvitushooaeg tõstab koroonariski

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Rahvarohkeid muusikafestivale sel suvel korraldada ei tohi, aga puhkajad võivad ikkagi Läänemaale akusid laadima sõita. Arvo Tarmula

Rahvarohkeid muusikafestivale sel suvel korraldada ei tohi, aga puhkajad võivad ikkagi Läänemaale akusid laadima sõita. Arvo Tarmula

Kui Haapsalu linnapea Urmas Suklese ja Läänemaa haigla peaarsti Tõnis Siiri hinnangul võivad kuurortlinna saabuvad puhkajad tõsta koroonaviiruse leviku riski, siis terviseamet siseturismis ohtu ei näe.

Kuigi traditsiooniks saanud suurüritusi sel suvel Haapsalus ei toimu, ei ole linn minetanud oma väärtust kuurortlinnana, kus on mõnus puhkamas käia. Paljud püsisuvitajad on juba ammu endale siia maja või korteri broneerinud, teised on just sotsiaalmeedia ja muude kanalite kaudu päringuid tegemas. Esimesed soojad nädalavahetused ja madalad üürihinnad meelitasidki juba pealinlasi mudalinna. Kas Haapsallu puhkama sõitjad on saabumise hetkel koroonavabad või mitte, ei tea aga keegi, kaasa arvatud tulijad ise.

„Ega kätt ette panna ei saa,” ohkas Haapsalu linnapea Urmas Sukles. „Samamoodi, nagu me 1995. aastal tegime, ei ole võimalik praegu linna lukku panna. Seadus on tänapäeval hoopis teistsugune ega võimalda Haapsalul endal linna lukku panna, seda saab teha ainult valitsus,” lisas ta.

25 aastat tagasi sai Haapsalu üle riigi tuntuks aktsiooniga „Linn lukku”, kui sissepääsuteid valvasid korravalvurid. Kuritegevust oli toona palju ja nii püüti linnast eemal hoida vargaid ja muid kurikaelu.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
12 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Peaminister
3 aastat tagasi

Ajakirjanik on paistab targem olevat kui mina

Ameti Alluv
3 aastat tagasi

Terviseameti süül on saarlasi maailmas nüüd palju väem. Huvitav, kas seda Ametit veel uskuda saab? Selle Ameti luuslahki lööjad pannakse varsti vangi. aaaaaaaaasiis ehk saab mitte ametnike srmaada, vaid haridusega inimeste Ameti!

Arvos
3 aastat tagasi

Nimetatud amet küll väga pädev pole.

Karl
3 aastat tagasi

See 25 aastat tagasi lukku oli suhteliselt jama ju! Kohalikud kimasid kõrvalteidpidi lukust läbi nagu naksti, aga mujalt vargad seda vist kohe läbi ei hammustanud. Vargad ongi rumalavõitu.

Mati ilves
3 aastat tagasi

Õige otsus

Nimi
3 aastat tagasi

Juba praegu käivad puhkajad Haapsalut külastamas ja rendivad kortereid Airbnb kaudu. Naabriproual on iga paari päeva tagant uued elanikud platsis. Mida ilusamaks ilmad lähevad, seda rohkem külalisi teisest eesti otsast meile tuleb.
Osad otsivad juba terveks suveks elamist Läänemaale.

Mati ilves
3 aastat tagasi
Reply to  Nimi

Tegu on kadedusega.

Agu
3 aastat tagasi
Reply to  Nimi

Kadekops rsk. Naaber paistab sul tegelevat investeerimisega, ennast harinud sel teemal, raha selleest maksnud, võibolla isegi tulevikuplaane püstitanud. Mida sina inimene oled teinud, et sul endal lihtsam oleks elada siin ilmas ah? Mida oled mõelnud, kuidas teisi ligimisi aidata või midagi pakkuda paremat maailmale?

Postimees
3 aastat tagasi

Paluks Alko promilli mõõta Lääne Elu toimetajate juures

Milleka
3 aastat tagasi
Reply to  Postimees

Imeliku sündroomiga hälvik tundute oleva! Kas tõesti ei saa kirjutamata jätta? Otsi sõpru endale mees!

Tttt
3 aastat tagasi

Njah ja riik hakkab midagi lukku keerama alles sii,kui viirus juba murrab 🙁

Agu
3 aastat tagasi
Reply to  Tttt

Riik pidi kohalik rahvas olema ju!? Või tahate jälle valitsust süüdistada oma kõikides hädades? Püüa ise hakkama saada! Mängureeglid selleks on antud ju!