Statistikaamet hakkab telefonide kaudu inimeste liikumisel silma peal hoidma

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Valitsuse kriisikomisjon andis statistikaametile korralduse asuda juba sel nädalal telekomiettevõtetelt saavate andmete põhjal analüüsima nii eestlaste kui riigis viibivate välismaalaste liikumisi mobiilimastide levialades enne ja pärast koroonapandeemia algust, kirjutab Delfi.

Anonüümsete andmete põhjal hakatakse analüüsima muu hulgas seda, milliste mobiiliantennide läheduses inimesed on, kuhu nad sealt liiguvad, kas nad on nooremad või vanemad kui 60 eluaastat, millistest riikidest on pärit välismaalased ning mis riikides viibivad Eesti numbreid kasutavad inimesed. Jälgima hakatakse ka seda, kas inimesed oma asukohas parasjagu helistavad, saadavad sõnumeid või vahetavad andmesidet.

Statistikaameti peadirektor Mart Mägi sõnul on tellitud liikuvusanalüüsi eesmärk uurida, kuidas Eesti ühiskond on eriolukorras rakendatud meetmed vastu võtnud.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments