Lutsar: karantiini on vaja tugevdada

Irja Lutsar. Foto: Tartu ülikool

Eestis eriolukorraga kehtestatud meetmed on olnud üsna tõhusad, kuid karantiini nõuded tuleks karmimaks muuta, ütles Tartu ülikooli mikrobioloogia professor Irja Lutsar ERRile.

„Mõningaid meetmeid oleks kindlasti tarvis rangestada,” ütles Lutsar, kuid lisas, et ei saa veel täpsemaid detaile – mida, kuidas ja mismoodi – avaldada.

„Saatan peitub detailides, aga kindlasti on kohati rangemaid meetmeid tarvis ja et me saaksime kõik kontaktsed ja potentsiaalselt kontaktsed nakatunud ringlusest välja,” ütles professor Lutsar.

Lutsari sõnul on teadusnõukogu liikmetel tunne, et karantiinis olemine lihtsalt ei pea, et inimesed ei saa aru selle vajadusest.

Professor märkis ka, et mitte üheski riigis ei ole viirus veel täielikult kadunud ning kui see ka Eestis suudetakse maha suruda, peab ikkagi arvestama naaberriikides toimuvaga.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Enriko
4 aastat tagasi

Minu meelest on lahenduseta jäetud küsimus, miks jätab riik nakatanu koju oma pereringi teisi pereliikmeid nakatama? Taoline reglement on põhimõtteliselt vildakas. Haige tuleks kohe perest isoleerida ja kui ta jõudiski viiruse mõnele lähikondsele edasi anda, eks siis võib nad samasse palatisse kokku panna. Jääb küsimus, kust nii palju palateid leida? Vastus on lihtne. Kui ll MS ajal muudeti tavaliselt laatsarettideks koolid, siis tänases Eestis leidub külluses külastajateta spaasid-hotelle. Kuuuurijas intervjueeritud kaugsõiduautojuht varjuski põdemiseks hotelli, et mitte oma eakaid vanemaid nakatada. Teisalt kirjeldab tänane Õhtuleht olukorda, kus COVID-19 tunnustega pereisa nakatas kogu oma neljaliikmelise pere. Njah. Õnneks haapsallastel ‘palatitega’ muret pole,… Loe rohkem »

no nii..
4 aastat tagasi

Siis tehke seda, sest oodata pole siin midagi, aeg töötab meie terviste kahjuks