Andri Meriloo: ükski patsient ei jää abita

Lemmi Kann

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Perearsti Andri Merilool. Foto: Arvo Tarmula
Perearsti Andri Meriloo. Foto: Arvo Tarmula

Perearst Andri Meriloo sõnul tavalisest suuremat tungi perearsti vastuvõtule ega ka mingit paanikat ei ole.

„Inimesed on väga arusaajad,“ märkis Meriloo.
„Me tegeleme praegu sellega, et helistame inimestele, kellel on kirjas perearsti vastuvõtt ja lepime kokku vastuvõtu telefoni või meili teel. Enamusel juhtudest saame sel viisil hakkama. Eesmärk on, et võimalikult vähe inimesi tuleks kohale,“ selgitas Meriloo.

Kui on vaja, et inimene tuleks siiski ise perearstikeskusesse, tehakse eelnevalt kindlaks, kas inimene on viimasel ajal olnud kohas või olukorras, kus ta võis koroonaviirusega nakatuda.
Meriloo kinnitas, et ükski vajalik analüüs või läbivaatus tegemata ei jää.

Eelmisel nädalal helistas Meriloole paar patsienti, kes kahtlustasid, et võivad olla nakatunud koroonaviirusesse. „Nad tulid Egiptusest reisilt ja ütlesid, et nendega samas hotellis oli nakatunuid. Neile tehti analüüsid, mis osutusid negatiivseks,“ rääkis Meriloo.

Meriloo pani kõigile südamele, et kui enesetunne ei ole kõige parem, ei tohiks kindlasti kohe perearsti juurde või EMOsse kihutada. „Helistage oma perearstile, perearsti nõuandeliinile või kiirabisse. Koroona viiruse testi tehakse praegu ainult kindla anamneesiga, riskiriikidest tulnud inimestele ja neile, kes on koroonahaigega kokku puutunud,“ ütles Meriloo.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Pauliine
Pauliine

Kad Andri ser suvi ka Viljandi poole liigub.

Maski teema
Maski teema

Mind huvitaks arsti arvamus maskide kohta nüüd, kui enam inimesi ei testita. Kas nüüd on õige aeg võtta inimestel kapist need kokkuostetud maskid välja ja hakata kandma neid? Kuna keegi ju enam ei tea, millest kurk haige või peavalu. Kui 2 nädalat tagasi oli kurguvalu, siis ilma koroona diagnoosita ju keegi pikemalt kodus ei istu. Aga nüüd on piinlik maski ette panna, sest igalt poolt on pähe tambitud, kui rumal see on.

Rahulolev
Rahulolev

ei pea häbenema maski kandmist – praegu ongi just selle kandmise aeg.

Rahulolev
Rahulolev

alati on hea lugeda julgustavat sõna arstilt. Minu isiklik kogemus dr Meriloga kunagi EMO-s oli väga meeldiv. Minu perearst on dr Briljova ja olen temaga ka väga rahul.

Majaomanik
Majaomanik

Üks ülimalt tubli ja tark perearst!

wpDiscuz