Böttker ja Rämman tulid koolinoorte meistriks

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

hdr
Lisette Böttker pääses taas poodiumi kõrgeimale astmele. Foto erakogu

Läänemaa poisid-tüdrukud võitsid Viljandis Eesti koolinoorte meistrivõistlustel maadluses kaks meistritiitlit ja kolm pronksmedalit.

Naistemaadluses võitis kuldmedali peatselt 13aastaseks saav Risti tüdruk Lisette Böttker, kelle koduklubi on MK Juhan. Ta maadles kuni 50 kg kaalukategoorias, kus osales seitse võistlejat.

Finaalkohtumises läks SK Kadrina tüdruk Keitlin Meribel Mägi nelja punktiga juhtima, kuid see ei päästnud teda Böttkeri lemmikvõttest nupuheitest, mille meie tüdruk vastase käest välja meelitas. Tasuks seljavõit ja esikoht.

Böttkeri treenerid Jüri ja Olev Nisumaa iseloomustavad teda kui väga töökat ja sihikindlat tüdrukut, kes midagi ei jäta juhuse hooleks.

Kreeka-Rooma maadluses saavutas oma esimese Eesti meistri tiitli SK Martna noor matimees Hendrik Rämman, kes võistleb U15 vanuseklassis viimast aastat. Trennis on ta käinud kuuendast eluaastast.

Esimeseks vastaseks meie poisile oli kaal, mille nimel pidi ta paljudest tavaelus tavalistest asjadest loobuma. Tänu tahtejõule võitis ta selle raske ülesande ja võistles kehakaalus –85 kg, mis on õpilaste raskekaal.

Teel finaali võitis Hendrik kindlalt kõik vastased. Esikohakohtumises tuli vastu Saaremaa noor vägimees Ojari Põld, tulemus 8:0 meie maadleja kasuks.

Haapsalu MK Dünamo maadleja Artjom Vinogradov seadis eesmärgiks võita enne järgmisse vanuseklassi üleminekut omale auhinnakappi kuldne medal, kuid kahjuks pidi ta tunnistama poolfinaalis Aleksander Kala (MK Nelson) üleolekut.

Võitluses kolmanda koha eest võitis Artjom MK Leo maadlejat Andrus Antropovit.

Lihula raskejõustikuklubi Leola oli võistlema saatnud neli poissi. Stefan-Lauri Mölder sai U15 vanuseastmes –62 kg kaalukategoorias kaks pronksmedalit – nii Kreeka-Rooma kui ka vabamaadluses. „Tore on, et need tulid, aga tahtsime kulda,” ütles treener Janar Sõber. „Kahjuks sattusime loosiga kohe kokku igipõlise tugeva rivaaliga. Aga võitma oleks pidanud ikka, seda enam, et saime 3:0 ette.”

Treeneri sõnul oli esimene emotsioon pettumus, kuid kokkuvõttes oli see hea õppetund, mis aitab areneda.

Möldri klubikaaslastest oli Alvar Nikkel –75 kg Kreeka-Rooma maadluses 4., Ats Kaasik 10. ja vabamaadluses 14. Charli Takk sai Kreeka-Rooma maadluses 12., vabamaadluses 11. koha. Mõlemad võistlesid kehakaalus –38 kg.

Teiste Läänemaad esindanud maadlejate kohad: Jarko Danilov (SK Martna) 5. koht; Trevor Uustalu (MK Dünamo) 8. koht; Robin Heuer (MK Dünamo) vabamaadluse 5. ja Kreeka-Rooma maadluse 8. koht; Jarmo Danilov (SK Martna) 10. koht.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments