0

Raamatukogus on näitus Wiklandi ja Lindgreni Haapsalus käigust

Veebruaris on Ilon Wiklandi 90. sünnipäeva puhul Haapsalu raamatukogu lugemissaalis üleval fotonäitus Ilon Wiklandi ja Astrid Lindgreni ühisest Haapsalus käigust 1989. aasta 9. septembril.

Mihhail Naumovi ja Arvo Tarmula fotodest koosneva näituse panid kokku Haapsalu lasteraamatukogu töötajad. Näitus koosneb 23 mustvalgest kapale trükitud fotost, millega Haapsalu elanikel oli võimalik võimalik tutvuda mullu septembris kui näitus oli üleval lasteraamatukogus.

1989. aastal toimud külaskäik oli Wiklandi jaoks esimene kord pärast 45 aasta möödumist külastada oma lapsepõlve linna. Astrid Lindgren külastaski Eestit vaid sellel ainsal korral.

Toona toimus Haapsalu kultuurimajas ametlik vastuvõtt ja kohtumine lastega. Külalised siirdusid sealt lasteraamatukokku, kus neid ootasid taas lapsed, kellega külalistel oli aega vestelda. Seejärel käidi vaatamas maja, kus Ilon Wilkand lapsena seitse aastat oma vanavanemate juures elas.

Külalisi oli saatmas terve delegatsioon alates Ilon Wiklandi tütrest ja ärijuhist kuni Svenska instituteti direktori ning Rootsi kuningriigi Leningradi peakonsulaadi konsulini. Sündmust kajastas Eesti televisioon, Rootsi riigitelevisioon, Väliseesti raadio ja Haapsalu raadio.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz