Pühapäeval möödub 100 aastat Tartu rahu allakirjutamisest

Kaire Reiljan

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Pärg Vabadussõja mälestussambal. Arvo Tarmula
Pärg Vabadussõja mälestussambal. Arvo Tarmula

Kolm aastat kestnud Eesti riigi 100. sünnipäeva tähistamine lõpeb sel nädalavahetusel Tartu rahu aastapäeva tähistamisega.

Haapsalus on Tartu rahu 100. aastapäeva mälestushetk pühapäeval, 2. veebruaril kell 18 lossiplatsil läänlaste Vabadussõja mälestussamba juures. Samba juurest liigutakse Jaani kirikusse, kus peetakse kontsert-palvus ja loetakse ette Tartu rahuleping. Kontsert-palvusel esinevad Haapsalu Tõrukese lasteaia muusikud.

Lääne-Nigula Vabadussõjas langenute mälestusmärgi juures on mälestushetk pühapäeval kell 11.30 ja Kullamaal kell 12.30. Lääne-Nigulas kõnelevad vallavanem Mikk Lõhmus ja Lääne-Nigula kirikuõpetaja Leevi Reinaru, Kullamaal kaitseliitlane Aksel Heidemann.

Vormsi on aga ühinenud EV100 suure tantsuõhtuga „Eesti tantsib”. Vormsi rahvatantsurühm kutsub kõiki laupäeva õhtul kl 21.30 Vormsi rahvamajja, et ERRi vahendusel 100 minuti jooksul kaasa tantsida 24 viimase saja aasta parimat tantsulugu.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz