Politsei leidis eelmisel nädalal kaheksa alaealist suitsetajat

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Möödunud nädalal tegi Haapsalu politsei koolide ümbruses kontrolle ja leidis selle käigus kaheksa alaealist suitsetajat.

Noorim suitsetaja oli 14-aastane.  Haapsalu piirkonnavanema Indrek Tohtri sõnul olid kontrollid Haapsalu põhikooli ja Kullamaa keskooli juures.

Tohtri sõnul nad enamasti vestlevad lastega, kuid kui sama laps on korduvalt vahele jäänud, tuleb ka rahatrahv. „See on ennekõike sõltuvuse teema. Me küll tuvastame ja teatame vanematele, aga nad peaksid nõustamiskabinetti pöörduma,” ütles Tohter.

Tohtri sõnul peaksid just lapsevanemad tegelema oma lapse sõltuvusprobleemiga ja sellele lahendust otsima.

Lisaks alaealistele suitsetajatele tuvastas politsei ka ühe täisealise, kes ostis alaealistele suitsu. „Pöörame kindlasti tähelepanu neile, kes oma tegevusega teevad alaealistele kättesaadavaks alkoholi ja tubakatooted,” ütles  Tohter.

Samuti lubas Tohter, et ka edaspidi käib politsei koolide juures kontrolle tegemas. Lisaks plaanitud kontrollidele, käivad koolide ümbrusi kontrollimas ka patrullpolitseinikud. Samuti soovitas Tohter teada anda, kui noorukid suitsetamisega häirivad.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
abe
4 aastat tagasi

kas liiale ei lähe sellise luuramise ja trahviähvardusega.selleasemel,et koolide juures hiilimas käia käige koolides ja tegelege ennetustööga, mitte neid üksikuid tossutajaid taga ajada.

juss
4 aastat tagasi
Reply to  abe

Aga mine tee siis koolides selgitust, kui nii tark oled!

vot nii
4 aastat tagasi

Mida rohkem sõltlasi, seda kasulikum tubakatootjatele, kes dollareid loevad muheledes. Ravimifirmad saavad ka väikse kasumi sellega seoses. Uusi kliente on vaja hädasti juurde.