Hundid murdsid Linnamäel kitse

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Linnamäe kettagolfiraja juures murdsid hundi kitse. Foto Urmas Lauri

Neljapäeva hommikul murdsid tõenäoliselt hundid Linnamäel kettagolfirajal metskitse.

Linnamäe jahimehe Hugo Petersoni sõnul on loomulik, et hunt murrab kitse, aga ebaloomulikuks peab ta seda, et murdmine toimus elumajadele nii lähedal.

„Lasteaiani on sealt 300–400 meetrit, elumajad sealsamas kõrval,” lausus Peterson.

Ka koerad on varmad kitsi murdma, kuid Linnamäel toimunu puhul viitab huntidele tõsiasi, et sealkandis on viimasel ajal hundikarja liikumas nähtud.

„Mul naabrid nägid – neli tükki olid eelmisel nädalal siinsamas lähedal üle põllu läinud,” ütles Linnamäe elanik Rein Kerm.

Neljapäeva hommikul leidis kettagolfirajal jalutanud Kermi naabrinaine verise murdmiskoha. „Ta rääkis mulle, ma tulin vaatama,” ütles Kerm.

Kitsest on murdmiskohal säilinud karvatuuste ja üks tagajalg. Toimunust annavad veel märku raja eri paigus vedelevad karvad.

Peterson ütles, et hundilaskmisluba kolme looma küttimiseks on jahimeestel olemas. Lumeta on aga hunti raske küttida. „Me teame huntide liikumisradasid, täiskuuga saaks varitseda. Aga praegu enam kuud pole,” nentis jahimees.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Hunt
4 aastat tagasi

Kas loom – nt hunt,karu,kits,põder – hävitab ja tapab nii palju, kui seda teeb ahne inimene. Mul naabrid nägid – jahimehed läksid saamahimust metsa,jahipüss õlal.

vandid
4 aastat tagasi

vau!! pommuudis! teine pomm siia otsa: jahimehed tapsid elumajade lähedal loomi.