Haapsalu võitis vaidluse tee-ehitajaga

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Haapsalu linna majandus- ja taristunõunikul Sirli Vaksmannil on hea meel kaua kestnud vaidluse positiivse lõpu üle. Arvo Tarmula

Haapsalu linna majandus- ja taristunõunikul Sirli Vaksmannil on hea meel kaua kestnud vaidluse positiivse lõpu üle. Arvo Tarmula

Tallinna maanteed rekonstrueerinud Teearu Grupi ja Haapsalu linna vahel pool aastat kestnud vaidlus kõnnitee rikutud asfaldi pärast päädis kokkuleppega – ehitaja paneb uue asfaldi.

„Kokkulepe seisneb selles, et selle osa kõnniteest, mis on deformeerunud – alates Vahtra ristmikust linna poole –, vahetab Teearu Grupp täies ulatuses välja. Tähtaeg on 31. mai,” selgitas Haapsalu aselinnapea Innar Mäesalu.

Tallinna maantee ehitustööd said läbi juba eelmise aasta jaanipäeva paiku, kuid Haapsalu linn on seni keeldunud peatöövõtjale kogu lepingusse kirja pandud summat välja maksmast, sest haljastusega tegelenud alltöövõtja rikkus roomiktraktoriga liiga vara teele sõites ära kõnnitee asfaldi. Jutt käib 107 312 eurost ehk 10 protsendist ehituse kogusummast, mis oli lepingu järgi mõeldudki ehitusaegseks ja garantiiaja tagatiseks.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
7 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Nimetu
4 aastat tagasi

Järgmisena võiks posti tn kaevude “tõstja” liistule võtta. Midagi paremaks pole muutunud. Kohutav kvaliteet ja tulemus.

Enriko
4 aastat tagasi

Karistuseks võiks teeehitaja uue asfaldi panna hoopis kuhugi sinna, kuhu seda tõepoolest hädasti vaja on. Aga mitte sinna, kus paar tumedamat laiku kedagi sisuliselt ei häiri. Olen kõnealust teelõiku korduvalt läbinud nii jala kui rattaga, tean mida räägin. Raha tühja loopimist nii üdini vaeses riigis ei tohiks aga tolereerida. Loodetavasti leiab pr. president ka taoliste situatsioonide häbimärgistamiseks sobiva kirjaga särgi.

juss
4 aastat tagasi
Reply to  Enriko

Ei tea sa s.ttagi ei lepingutest ega ka tööde kvaliteedist!

uimane
3 aastat tagasi
Reply to  Enriko

mine vilguta tulukestega akna taga

Enriko
3 aastat tagasi
Reply to  Enriko

Möödunud nädalal (so. 2020 juunikuus) oli mul jalgrattaga Uuemõisa asja. Kõnniteel seks ajaks juba uus asfald peal. Enda kurvastuseks pidin tõdema, et mitu kuud tagasi kommentaari kirjutades polnud vaist petnud, st. toimivat asja parandades kipub ikka midagi untsu minema. Jõudes uuendatud asfaldini muutusid jalgratta rattad nagu kandiliseks. Raputas korralikult, sest tõenäoliselt väiksem-kitsam teerull (vm põhjus) polnud võimaldanud Niine tn poolse otsaga võrreldavat tasasust. Ei loe, et pealtnäha paistab teepind ilus värske. Kui mõni rattur veel siia vana artikli kommentaariumi satub, võiks ta ka oma muljeid avaldada. Tagasi linna kulgesin igatahes Kuuse tn kergliiklustee kaudu, mis miskipärast pole kordagi mõtet rataste… Loe rohkem »

pamp
4 aastat tagasi

Tavaliselt on igas peres või firmas keegi oinas.
Antud juhul oli vähemalt üks oinas ka seal firmas, kes roomikuga üle sõites asfaldi ära rikkus ja sellistel tuleks lasta kahju kinni plekkida.

uimane
3 aastat tagasi
Reply to  pamp

sa ju ise üsna nüri peaga …….elus veel v