Erkki Bahovski: laiema Lähis-Ida lõks Moskvale?

Erkki Bahovski, Diplomaatia peatoimetaja.

Erkki Bahovski.

USA–Iraani konflikti jõudmine uuele tasemele on pannud tegutsema ka Venemaa.

Moskva on ametlikult üritanud teha head nägu, pakkudes oma välisministri Sergei Lavrovi kaudu dialoogi USA ja Iraani vahel ja öeldes, et Venemaa soovib edasi minna ka Iraani tuumaleppega.

Ent nii lühemas kui ka pikemas perspektiivis ei pruugi asjalood Moskva suhtes head paista. Iraani ülestunnistus – see küll jõudis maailmani mitu päeva hiljem –, et Ukraina reisilennuki allatulistamise taga oli Iraani sõjavägi, pani Moskva piinlikku olukorda. Oli ju Venemaa varem jõudnud teatada, et nemad ei usu, nagu saaks lennuki allatulistamises süüdistada Iraani armeed.

Peale selle meenus Iraani ülestunnistusega seoses paljudele Malaysia Airlinesi lennuki allatulistamine 2014. aastal Ida-Ukraina kohal. Venemaa on seni raevukalt eitanud igasuguseid seoseid lennuki allatulistamisega ja paisanud ka eetrisse kõikvõimalikke valeuudiseid (näiteks et lennukis olid juba enne laibad). Mis iganes olid Iraani motiivid lennuki allatulistamine üles tunnistada, Venemaad see moraalselt heas valguses ei näita.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
vaegnägija
4 aastat tagasi

paluks elusuuruses pilti

Tim
4 aastat tagasi

Usa on seal lõksus üle 30 aasta kord rahastab Bin Ladenit siis teisi pätte aga ekspert Bahovskil on Venemaad kasulikum tümitada kuna selle eest makstakse paremini.

uskmatu toomas
4 aastat tagasi

Tahaks veel lisada,kuulates meie poliitikuid on eriti paha see,et Iraan selle omaks võttis.Kus selle kahju ots ! Kui Ukraina tulistas alla vene reisilennuki siis isegi ei vaevutud vabandama aga ukrainlased on ju head !

uskmatu toomas
4 aastat tagasi

” Malaysia Airlinesi lennuki allatulistamine 2014.” Kas teil hr.Bahovski on kindlad dokumendid mis seda kinnitavad või lihtsalt toetute hulga nn.ekspertide oletustele ja arvamustele ?
Iraani sõda kus on tänaseks tapetud üle miljoni inimese sai ka nn.ekspertide arvamuse põhjal alustatud !
Kui palju võib tänapäeva maailmas nn.eksperte kes tõestavad,et kaksiktornid lihtsalt õhati !