1

Lihula peatänava tulevik selgub kuu lõpus

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Jaanuari lõpuks peaks selguma, millise kava järgi hakatakse tulevikus Lihula peatänavat ümber kujundama.

Lääneranna vallavalitsus kuulutas koos Eesti arhitektide liiduga mullu oktoobris välja arhitektuurivõistluse, mille käigus tuli esitada Lihula peatänava uus terviklik lahendus. Eesmärk on muuta linnasüda tänapäevaseks, esinduslikuks ja ajaloolist pärandit rõhutavaks avalikuks ruumiks.

„Kokku esitati seitse ideekavandit,” ütles Lääneranna vallavalitsuse arendusjuht ning arhitektuurivõistluse žürii esimees Margus Källe. „Mina neid praegu veel näinud ei ole, 20. jaanuaril avab hindamiskomisjon tööd ja hakkab neid hindama.”

„Seni on Tallinna maantee arendamine Lihulas toimunud üsna juhuslikult,” nentis Källe. „Tahaksime saada tervikliku arhitektuurilise lahenduse linna muinsuskaitsealuse territooriumi kohta.”

Källe sõnul on põnev teada saada, mida on arhitektid pakkunud välja kultuurimaja ning ka Vabadussõja mälestussamba ümbrusse. „Ja kuhu planeeritakse rajada Lihula keskväljak,” lausus Källe.

Lihula peatänavat kujundatakse, nüüdisajastatakse ja ehitatakse EV100 ja arhitektide liidu algatuse „Hea avalik ruum” jätkuprogrammi käigus.

„Palju hakkab sõltuma Euroopa Liidu uuest eelarveperioodist,” lausus Källe. „Loodetavasti on sinna kavandatud linnasüdamete korrastamise raha. Kui see nii on, saame sellest lähtuvalt edasi tegutseda, toetusraha taotlema hakata.”

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Lihula kodanik
Lihula kodanik

Kummaline on see , et tegemist on avaliku linnaruumiga ja elanike hääled ei loe grammigi , Miks seda hääletust siis tehti , kui kokku tuleb komisjon , kes otsustab , Meie inimesed elavad siin , pidage meeles .Saite jälle mingit platvormi kasutada ja kellegile maksta selle eest .

wpDiscuz