Haapsalus on kolm apteeki homseni protestiks suletud

Praeguse seaduse järgi kaotaks Haapsalu kaks ja Lihula oma ainsa apteegi. Arvo Tarmula
Ka Benu apteek streigib. Arvo Tarmula

Kolmapäeval sulgesid Haapsalus Benu ja Südameapteek uksed, et juhtida tähelepanu apteegireformi negatiivsetele mõjudele.

Apteegid sulgesid uksed pikema etteteatamiseta kolmapäeval kell 14. Pärast seda oli apteekide ustel teade: „See apteek on täna suletud. Apteegireformi tulemusena sulgeb riik selle apteegi lõplikult 3 kuu pärast. Sulgemisohus on 318 apteeki üle Eesti. Riigi arvates ei halvenda apteekide mass-sulgemine ravimite kättesaadavust.”

Kolmapäeva pärastlõunal Lääne Elu ühtegi apteegi kinni olemise pärast pahast inimest ei näinud. „Vaatasin, mis sildil kirjas on,” ütles üks naine Haapsalu Benu apteegi ukse taga. Ta lisas, et apteeki minna ta ei soovinud.

Ka Südameapteegi kinnisest uksest möödujad peatusid hetkeks, pöörasid pilgu uksel olevale teatele ja läksid edasi.

Haapsalus oli eile avatud Nurme apteek ja selle kaks haru: Uuemõisas ja kaubamajas. Nurme apteek kasutab küll Apotheka keti kaubamärki, kuid kuulub proviisorile. Samuti Vana apteek, mis kuulub proviisorile.

Eesti apteekide ühenduse juhi Timo Danilovi sõnul oli teisipäevane hääletus riigikogus kahetsusväärne. „Igal otsusel on tagajärg. Kuna poliitikud on andnud sõnumi, et Eestis piisab 200 apteegist ja 300 apteeki võib sulgeda, ilma, et sellest apteegiteenus ja ravimite kättesaadavus kannataks, siis on nad sellega vastutuse endale võtnud,” ütles Danilov.

Valitsusliit soovis tühistada 1. aprillist kehtima hakkava nõude, et ravimite hulgimüüjad ei tohi omada apteeke, kuid riigikogu kukutas selle eelnõu teisipäeval läbi.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
14 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
urmas
4 aastat tagasi

Nüüd on siis selge, milliseid apteeke ei ole mõtet tülitada.

Sass
4 aastat tagasi

Rikkurid streigivad 🙂

kodanik
4 aastat tagasi

Olgem ausad, neid apteeke on siin Haapsalus ju niigi palju, et kui 3 tükki ära kaob ei muutu ju midagi.

Kont
4 aastat tagasi

Ooo Nurme apteek oli avatud! See on küll mingi ime. Pidevalt, kui sealt mööda kõnnin, siis näen, et sildi järgi peaks nagu avatud olema, aga tuled kustunud ja ühtki tonti sees pole näha.

Markus
4 aastat tagasi

Mind kui kliendina huvitab ainult kolm järgmist punkti: * Kui odavalt ma toote saan * Kui kättesaadav see on * Mis on toote kvaliteet Fakt on see, et apteegireformiga halveneb ravimite kättesaadavus. Teiseks eeldades isegi optimistlikult, et proviisorid võtavad apteegi üle, on selge ,et neil ei ole ettevõttluskogemust ja lisaks tavalisele tööle peavad nad nüüd tegelema paberimajanduse ja logistikaga, mis nõuab tohutult aega – lühenevad lahtiolekuajad ning hinnad jäävad samale või kõrgemale tasemele, et kompenseerida n-ö ületunde. Loomulikult ei räägita üldse peamisest probleemist, milleks on ravimite halb kvaliteedi/hinna suhe. Paljud kvaliteetsed ravimid, mis on olemas Euroopas ei oma Eestis müügiluba… Loe rohkem »

juss
4 aastat tagasi
Reply to  Markus

Mind huvitab ainult see, et ravim, mille tohter mulle määrab mind ka tõesti aitab! Ülejäänust on poogen!

ehh
4 aastat tagasi
Reply to  juss

Tavaliselt tohtri poolt kirjutatud ravimid vajavad varsti uusi ravimeid juurde jne. Ma ei saa aru mida nad aitavad?

Peaks
4 aastat tagasi
Reply to  ehh

ju teadma, et tohtrid on ravimifirmade poolt ära ostetud. Reisid välismaale jm. Eks nad vastukaaluks siis usinasti kirjutavad välja konkreetseid ravimeid ja vöimalikult suurtes kogustes ning täiendavate purkide ja pudelitega. Mida rohkem seda uhkem.

Georg
4 aastat tagasi

Kliendina teen avaldan ma apteekide tänase aktsiooni suhtes protesti. Ja seda selliselt, et täna suletud apteeke ei plaani ma enam kunagi külastada.
Nii päris ei saa, et kui seaduse jõustumine hakkab varsti saabuma, siis viskan poliitikutele pappi ja kõik läheb nii nagu soovin. Jah, ma ei väida, et antud hetkel on mõnda poliitilist jõudu just seetõttu toetatud. Kui kummalised on need kokkusattumised küll.

2. kodanik
4 aastat tagasi
Reply to  Georg

Ilmselgelt on seda lubadust väga kerge pidada, kui need apteegid niikuinii oma uksed kinni panevad. Ma ei saa inimeste erutusest aru. Alles eile kuulutas minister, et 77. protsendil asulatest on ka peale reformi õnn omada apteeki. Elu on parem, kui kunagi varem. Nüüd lihtsalt sõitis õnn neli kuud varem meie õuele. 🙂

juss
4 aastat tagasi
Reply to  Georg

Aga sa ära häbene! See ju üldtuntud asi, et poliitikud on ostetavad!

Tont
4 aastat tagasi

Väga paha olukord muidugi. Tahtsin just tripperivastast tabletti ostma minna. 🥴

kurjaks teeb
4 aastat tagasi

Kui vabandus sünnib keele alla panna ja tervisehäda saab sellega leevendatud, siis hea küll.
Aga muidu…, haiglane situatsioon. Tekitajad poliitikud, mõtlete ka? Haigus on niigi raske ja koormav inimesele, nende arvelt püüate hääli ja enda tagumikualust soojas hoida! Hale.

ehh
4 aastat tagasi
Reply to  kurjaks teeb

No mine kirjuta Kaja facebooki lehele, et miks ta takistab pidevalt seaduste vastuvõtmist ja muud ei tee , kui ainult algatab umbusaldusi. Meiesugustele inimestele näed ei mõtle üldsegi.