10

Lääne-Nigula volikogu premeerib vallavanemat volikogu töös osalemise eest

Lääne Elu

info@le.ee

Mikk Lõhmus. Foto: Eduard Laur
Lääne-Nigula vallavanem Mikk Lõhmus sai preemiat selle eest, et on osalenud vallavalitsuse töös. Foto: Eduard Laur

Lääne-Nigula vallavolikogu esitas eelnõu, mille järgi soovib premeerida Lääne-Nigula vallavanemat Mikk Lõhmust tuhande euroga.

Vallavolikogu otsuses seisab, et volikogu määras vallavanemale preemia, sest Lõhmus osaleb osavallakogude, kogukonnakogude ja vallavolikogu komisjonide töös. Samuti selle eest, et Lõhmus juhtis valla eelarvestateegia koostamist.

Lisaks Lõhmusele määras vallavolikogu 800eurosed preemiad ka osavallavanematele. Kullamaa osavallavanem Karin Viks sai preemia seolle eest, et on hoidnud ja edendanud valla kultuuripärandit, Martna osavallavanem Janno Randmaa aktiivse tegutsemise eest valla korterifondi korrastamisel, Noarootsi osavallavanem Aivo Hirmo selle eest, et on menetlenud  ettevõtlust ja elamuehitust edendavaid detailplaneeringuid ja arendanud väikesadamaid ning Nõva osavallavanem Aivi Heinleht on kaasaaidanud Nõva sadama arendamisele.

Vallavanema ja osavallavanemate premeerimise kinnitab vallavolikogu neljapäevasel istungil.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Ega
Ega

see nüüd ometi aprillinali pole?

Kodanik
Kodanik

Miks ainult päälikuid premeeritakse, ikka alluvaid võiks ka premeerida.

makske
makske

Ka selle eest preemiat, et valla autoga üldse tööle kaib

greete
greete

Vallavanem peabki ku vallavavolikogu töös osalema ehk siis tagama vallavaolikogu otsuste elluviima, see on tema töö. Külma vett ja kaigast tuleks anda sellele vennale. Populatsiooni arv on ju vallas vähenenud, ääremaastumine jätkub, inimesed vaesuvad ja lahkuvad regioonist.

Rikkur
Rikkur

Ju need inimesed on siis head tööd teinud, kui neile preemiat makstakse.
Samas on neil inimestel selle töö tegemise eest ette nähtud kindel palk.
Kuid vabalt võib olla nii, et nad on teinud rohkem kui vaja ja seda üle aja.

Ajakirjanik võiks teinekord välja uurida, et kas muud tublid valla töötjad ka preemiat said, või olid tublid vaid vallavanemad.

Ilusaid jõue kõigile!

Tähelepanek
Tähelepanek

Vallavalitsus määras maksimumpreemiaks allasutustes 250€, seega saavad kõik, aga veidi erineva summa, raha on ju nii palju, Kullamaal sai vist ka vallast kaarega mööda käinu. Mingi idioot kirjutas need põhjendused või? Üks on parem kui teine…Nõva mammi on lausa “kaasaaidanud” sadama arendamisele, mis tegevus see veel on?

Töötaja
Töötaja

Tundub, et anti vastavalt palgale, st väiksem palk-väiksem preemia. Nagu ikka.

eks ta ole
eks ta ole

kunagi vanal nõuka-ajal maksti ka preemiaid – plaani ületamise, materjali kokkuhoiu ja kes teab mille eest. parim põhjendus oli: “tuli kainena tööle ja viibis seal kainena”. meie vallas sama asi, iga liigutuse, mis tavainimesel töötasu eest tehtud saab, eest makstakse ametnikele preemiat

to tähelepanek
to tähelepanek

Volikogu esimees Neeme Suur kirjutas need põhjendused ja esitas eelnõu – ise otsusta, kas on idioot või mitte?

Märkamine ja tegelikkus
Märkamine ja tegelikkus

Tegelikult sots koos sellest tulenevaga

wpDiscuz