Taebla uus koolimaja saab jõuluks valmis

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Taebla uues koolimajas on palju avarust, valgust ja õhku. Trepipiirdedki on klaasist. Foto: Urmas Lauri
Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 50

Taebla uues koolimajas on palju avarust, valgust ja õhku. Trepipiirdedki on klaasist. Foto: Urmas Lauri

Triibulised põrandad, 12 meetri kõrgune aatrium, klaasist trepikäsipuud ja isereguleeruv küttesüsteem pole kaugeltki kõik, millega uus maja üllatab.

„No nii! Nüüd ma näen esimest korda neid lükanduksi,” ütleb Taebla kooli direktor Jaanus Mägi uue koolimaja fuajees. Mägi seisatab rahulolevalt, käed selja peal, ja imetleb uksi.

Rahuloluks on põhjust. Kui Mägi noore mehena 38 aastat tagasi Taeblasse õpetajaks tuli, oli praeguseks vana koolimaja just valmis saanud. See oli tollal üks moodsamaid – puhkeruumidega ainekabinettide vahel, sinikollastes värvides ja ehtsa muruplatsiga fuajees. Vähem kui kuu aja pärast kolib Mägi juba vana mehena koolipere taas Läänemaa kõige moodsamasse kooli – jälle puhkeruumidega kabinettide vahel, aga värvid on lilla-oranž-helesinine ning muru asemel on klaaslaega fuajee, kõrge nagu kirik.

Mägi, Taebla kooli vastne õppejuht Kersti Lõhmus ja ehituse objektijuht Rene Punane tegid Lääne Elule valmivas hoones ringkäigu neljapäeval.
----
Fotod: Urmas Lauri

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
7 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
tomm
4 aastat tagasi

See puitfassaad kestab seal max 10a.

mustronk
4 aastat tagasi

See on ikka müstika milliste monstrum peldik koolide tallermaa on taebla kuhu raha maetakse aasta kümneid juba.., taamal olev kutsekooli klaasist laega aatrium oli ka kakskümmend viis aastat tahasi ka hirmus innovatsioon ja arhitektuuriline kunsti tipp teos mälu järgi meenutades töörahva lippu lugedes. Mitte midagi pole muutunud ikka aga ehitama põllale seal koolimaju kui lapsi pole…

Hästi, laste jaoks ju
4 aastat tagasi
Reply to  mustronk

Lapsi pole? Rumalat juttu ajad mõnuga ikka, sinu enda lõbuks. Kes need siis õpivad seal koolis, kui need lapsed ei ole? Tore, et uus maja valmib!

Hellat
4 aastat tagasi
Reply to  mustronk

See, kuhu uus koolimaja ehitati, põld küll ei ole. Selle koha peal on koolimaju ennegi olnud. Kolmas koolimaja seisab praegugi veel püst, olgugi et see on juba 90 aastat vana.

pühadekingitus
4 aastat tagasi
Reply to  mustronk

Ilmselgelt mustronk pole Taebla ja Taebla kooliga kuidagigi seotud ega ka ajalooga mitte põrmugi kursis. Kiunu on ainult vaja ajada ja see kumab hästi kõigile silma. Kui see teeb rõõmu – siis andku minna.
Väga tore, et uus maja valmib, loodame, et kõik ka seda hästi hoiavad. Veelgi varem aga loodan, et ikka hästi ehitataud on see maja lastele. Jõudu õppijatele!

mustronk
4 aastat tagasi

Täitsa ilmselgelt olen ja võiks öelda päris realselt lausa Taeblas koolis käinud

pühadekingitus
4 aastat tagasi
Reply to  mustronk

Siis osa sõnu võtan tagasi. Ometi – ikka tundub, et koolis ei käi lapsed, et kool on põllu peal ja uut maja üleüldse ei tohiks ehitada? Kummaline küll. Mina oma lastega oleme ka Taebla koolis käinud ja seda neljandat põlve juba. Mul on uue maja üle väga hea meel ja ei tõrju seda kuidagi.