Teadlane soovitab kuusepuu metsast tuua

Rendikuusk. Foto: Arvo Tarmula
Rendikuusk. Foto: Arvo Tarmula

Kui jõulupühad on läbi, seisab suurem osa inimestest silmitsi toanurka seisma jäänud kuusepuuga ega oska sellega midagi ette võtta, kirjutab Tartu Postimees.

Haapsalu firma West Christmas Tree on leidnud sellele murele omamoodi lahenduse: nimelt müüb ja rendib eevõte puutüvest meisterdatud poidesse istutatud kuuski, mida saab soovi korral kevadel metsa või koduaeda istutada.

Maaülikooli metsandus- ja maaehitusinstituudi dotsent Ivar Sibul ütles, et metsale on kasulikum, kui valida ettenähtud kohast kuusepuu välja, saagida see maha ja tuua koju. „Inimene, kes metsa ei tunne, ei oska kuuse istutamiseks sobivat kohta valida. Ka ei osata ilmselt istiku eest kevadeni õigesti hoolitseda,” põhjendas Sibul.

West Christmas Tree rajaja Kätlin Rohilaid-Aljandi sõnul ei pea ostjad või rentijad kuuskede metsa istutamise pärast muretsema. „Istutame need Läänemaal oma maadele. Loodame, et kunagi saame näidata suurt kuusikut, mis koosneb rendikuuskedest,” selgitas ta.

Möödunud aastal tagastati 200 rendikuuske.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments